Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Meneer Spekken

John Spekken (50) had al ruim vijf jaar last van hartfalen. Tijdens een vakantie kreeg hij zoveel last van hartritmestoornissen dat hij terug moest naar Nederland en met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis. "Uiteindelijk kwam ik in het UMC Utrecht terecht en heb ik de dag voor kerst een steunhart gekregen. Het is allemaal zo snel gegaan, maar één ding wist ik zeker: ik was nog niet klaar om dood te gaan."

"Domstate is de stop tussen ziekenhuis en thuis. Je werkt er in je eigen tempo aan je herstel, die eigen verantwoordelijkheid vond ik heel fijn."
- John

John’s herstel na de operatie ging zo goed dat hij zonder rolstoel en zonder rollator in Domstate aankwam. "Ik zag Domstate als stop tussen het ziekenhuis en thuis. Ik wist dat ik verder moest met fysiotherapie, verder had niet veel verwachtingen. Nu ik op die weken terugkijk, kan ik wel zeggen dat het me meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Wat ik als heel fijn heb ervaren, is de privacy bij Domstate. Ook de zelfstandigheid vond ik fijn. Je dagindeling staat voor een groot deel vast, maar toch kun je ook zelf weer veel bepalen.

Mijn tip is dat je vooral ook zelf aan moet geven waar je wel of niet aan toe bent. Van de fysiotherapeut mocht ik eerst niet traplopen, terwijl ik dat in het ziekenhuis al wel had gedaan. Dat moet je dan wel gewoon zeggen."