Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Fijne dag Senioren vrijwilliger beeldbellen

Professioneel plannen binnen AxionContinu

De huidige krapte op de arbeidsmarkt én (de naweeën van) corona zijn belangrijke oorzaken van de huidige hoge werkdruk in zorg. Onrust in teams, ontevreden werknemers en zelfs ziekteverzuim: niemand wordt er blij van, maar we hebben er helaas mee te maken. Hoe keer je het tij als zorginstelling? Dat begint bij het erkennen dat plannen een vak is en dus door, daarvoor opgeleide, professionals uitgevoerd wordt. En dat is precies wat AxionContinu doet.

Plan- en Flexbureau stap voor stap uitbreiden

AxionContinu is dit voorjaar gestart met het ‘Plan- en Flexbureau’. Dit team gaat de zorgteams in eerste instantie ondersteunen bij het invullen van langdurig verlof (denk aan zwangerschapsverlof) door uitzendkrachten én zzp’ers. Daarna volgen ook losse diensten op korte termijn (denk aan uitval door ziekte).

Door de inzet van onze zorgprofessionals te professionaliseren willen we naar meer voorspelbaarheid. Een goed Plan- en Flexbureau lost de krapte op de arbeidsmarkt niet op, maar zorgt wel voor meer en beter inzicht. En dat verhoogt de kwaliteit van de oplossing voor de teams.

Marjolijn Vos, afdelingsmanager bij 't Huis aan de Vecht: “In de huidige markt blijven we gebruik maken van uitzendkrachten en zzp’ers. We hebben wel geconstateerd dat we dit veel slimmer kunnen doen. Daardoor hebben managers in onze organisatie in de toekomst meer tijd voor hun team én onze zorgprofessionals meer tijd voor de zorg. En dat is écht nodig.”

Vanaf het najaar ook medewerkerplanning

De volgende stap is het inrichten van een het "plan" deel van de nieuwe afdeling, dat de planning voor alle 1600 collega's binnen de Divisie Verzorgd Wonen gaat regelen. Na succesvolle implementatie volgen ook de divisies Thuis en Revalidatie en Herstel, tezamen nog eens goed voor 800 collega's. Zo blijft AxionContinu bouwen aan de zorg van morgen.

Betere balans tussen werk en privé

Bij AxionContinu draaien we aan meerdere knoppen tegelijkertijd als het gaat om een betere balans tussen werk en privé: betere onderlinge afspraken in teams die écht wat waard zijn, zorgen voor de juiste persoon op de juiste plek, betrouwbare roosters voor collega's, professionele planners die de teams goed kunnen ondersteunen en processen, software en innovaties die dit ondersteunen. De inhuur van uitzendkrachten en zzp’ers is één van de aspecten.

Wil jij onderdeel uitmaken van deze nieuwe ontwikkeling binnen AxionContinu?

Ben jij een echte bouwer? AxionContinu zoekt nog een Manager Plan- en Flexbureau, Flexconsulenten en Flexplanners. Neem contact op met recruiter Jerry van der Laan voor meer informatie.