Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Portret blonde vrouw lach in camera

Leren en ontwikkelen

AxionContinu wil in de toekomst ook goede zorg kunnen geven. Omdat de toekomst onzeker is, willen we een meer lerende organisatie zijn.

Leren en ontwikkelen binnen Axioncontinu

Ons opleidingscentrum werkt vanuit de volgende 3 pijlers:

Nieuwe medewerkers opleiden
We zetten ons in bij het werven, opleiden en het aan onze organisatie verbinden van nieuwe medewerkers. De werkdruk is hoog en de arbeidsmarkt krap, wij moeten dus inventief zijn, want kwaliteit staat nog steeds voorop. Wij kijken nu of een leerafdeling ons daarbij kan helpen.

Blijven leren tijdens je loopbaan
Wij verzorgen trainingen, organiseren de BIG-carrousel, monitoren het leerportaal en geven opleidingsadvies bij maatwerkvragen of bij het laten werken van projecten. Leren vindt het liefst plaats op de werkplek en als het kan, is online leren een prima manier. Zo helpen we jou om vakbekwaam te blijven en je te ontwikkelen als professional, zodat je plezier houdt in je werk.

Een positief leerklimaat: kennis delen en continu verbeteren
We gaan actief op zoek naar kansen om slimmer te werken en leren tijdens je werk mogelijk te maken. We zijn er voor alle medewerkers die willen leren tijdens het werk en graag hun kennis willen delen. Want samen weten we veel en kunnen we bijdragen aan de toekomst van AxionContinu!

Logo Huis vol Talenten Uitgelicht

Kennis, passie en ervaringen delen

Hoe we dat in de praktijk doen? Door kennis delen te stimuleren, onder andere door het organiseren van Kennisevents. Brenda Zandsteeg, manager opleidingscentrum, vertelde er eerder over in ContACt (winter 2021).

Lees het artikel