Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Demeter 15 jaar Burgemeester Sjoerd Potters temidden vrijw en professionals
23 jun.

Hospice Demeter bestaat 15 jaar

Academisch Hospice Demeter bestaat 15 jaar. Dit werd afgelopen dinsdag gevierd in aanwezigheid van de Burgemeester van De Bilt Sjoerd Potters. Demeter is op 1 januari 2022 samengegaan met AxionContinu.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst sprak de burgemeester waarderend over de positie van Academisch Hospice Demeter in de gemeente: een plek waar niet alleen zorg verleend wordt maar die ook van belang is voor de gemeenschapsopbouw.

Cynthia Claessens, voorzitter bestuur Stichting vrienden van Demeter en Janneke van Vliet, voorzitter van de raad van toezicht van Demeter, ontvingen een exemplaar van het jubileumboek "Leve het Hospice".

Prof. Geert Blijham, oud voorzitter van de RvB van het UMC Utrecht en oud bestuurder van Demeter sprak over de eerste jaren en de oprichting van Demeter waarvoor 15 jaar geleden vanuit het UMC Utrecht financiële ondersteuning is gegeven. Over de oprichting van het hospice zei hij: “Paste het in het beleid van destijds? Nee! Had het draagvlak bij mijn medebestuurders? Mwah. Was het een goed idee? Ja!!”

En zo geschiedde.

Jubileumboek 'Leve het Hospice'

Hoezo Leve het hospice? In een hospice gaan mensen toch dood? Ja, dat klopt, maar dit boek laat zien hoe betekenisvol die laatste dagen of weken nog kunnen zijn. Als je goed wordt verzorgd, er ruimte ontstaat om je angsten of zorgen te delen, en er gekeken wordt naar wat je wél kunt, dan kunnen de laatste weken van je leven ook een tijd van bezinning of reflectie zijn. U kunt hier het boek bestellen.

Demeter 15 jaar Burg met Cynthia Claessens en Janneke van Vliet