Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

13acoktober23

Steunpunt De Waard Lopik

U bent van harte welkom bij steunpunt De Waard, het centrale ondersteunings­punt voor alle inwoners van Lopik. Waar u mee kunt doen aan gezellige activiteiten. Of waar u terecht kunt voor een helpende hand of een maatje. Wij kennen de voorzieningen en mogelijkheden binnen zorg & welzijn en helpen u graag.

Waarvoor kan ik terecht bij steunpunt De Waard?

Hulpvragen
U kunt bij ons terecht voor allerlei hulpvragen. De medewerkers van het steunpunt koppelen uw hulpvraag aan vrijwilligers of bewoners in de buurt. We zijn daarbij altijd op zoek naar een goede match. Voorbeelden van vragen zijn:

- Hulp bij kleine werkzaamheden in de tuin of in huis
- Samen een uitstapje maken, hulp bij vervoer
- Hulp bij boodschappen doen of samen winkelen
- De hond uitlaten of samen wandelen
- Hulp bij het koken, maaltijd aan huis of samen eten
- Hulp bij computervaardigheden
- Praatmaatje: iemand die bij u op bezoek komt

Gezellige activiteiten
U kunt meedoen aan gezellige spelletjesavond die het steunpunt één keer per maand organiseert in woonzorgcentrum De Schutse. Deze vinden plaats op elke laatste dinsdag van de maand van 19:00 uur tot 20:30 uur.

""Samen wandelen vind ik gezelliger dan alleen""
- mevrouw uit Lopik
Wandelmaatje aangepaste foto

Wat is onze visie?

Vanuit het steunpunt werken we samen met het Breed Sociaal Loket, Handjehelpen, thuiszorg van Axioncontinu. We geloven in een samenleving waarbij we naar elkaar omkijken. En waar iedereen met een ondersteunings- of zorgvraag goed wordt geholpen en goed terecht komt. Zodat mensen veilig, prettig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Hoe werken we?

Het steunpunt biedt begeleiding, praktische hulp en ondersteuning. We koppelen vrijwilligers aan mensen die een hulpvraag hebben. De vrijwilligers worden begeleid door professionele en gediplomeerde medewerkers.

Vrijwilliger worden?

Bent ú de inwoner van Lopik die ook iets voor een andere buur kan betekenen? Neem contact op met de coördinator van het steunpunt Hetty Vader.

Klik hier voor meer informatie
Spelletjesavond maart 2023 aangepaste foto

Contact en aanmelden

U bent van harte welkom met uw hulpvragen of verzoeken. Samen met u kijken wij op welke manier wij u het beste van dienst kunnen zijn! U kunt uw hulpvragen melden bij Hetty Vader. Ook voor de activiteiten kunt u zich aanmelden bij haar.

Adres Steunpunt De Waard

Anna van Burenstraat 40, 3411 AK in Lopik.
In het gebouw van woonzorgcentrum De Schutse.