Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Veilig en fit weer naar huis

Het St. Antonius Ziekenhuis en AxionContinu verbeteren samen de zorg voor ouderen die moeten revalideren na bijvoorbeeld een breuk door een val. Dankzij regelmatig overleg tussen de zorgbemiddelaars verhuizen zij sneller van het ziekenhuis naar Zorghotel De Wartburg en revalidatiecentrum Domstate. Die bieden de best passende revalidatie en zorg.

Mirjam van Nieuwkerk, zorgbemiddelaar bij AxionContinu: “Voorheen werd iemand pas ná de operatie bij ons aangemeld, nu gebeurt dat zo snel als kan na binnenkomst op de spoedeisende hulp. Dat scheelt kostbare tijd, want wie bijvoorbeeld een heup of bekken heeft gebroken, heeft baat bij zo snel mogelijk revalideren. In het ziekenhuis komt de fysiotherapeut wel langs, maar patiënten liggen toch het grootste deel van de dag in bed. Op onze locaties krijgen zij revalidatie en zorg op maat, maar ook training in valpreventie. Zo kunnen ze veilig en fit weer naar huis.”

Zorghotel mevrouw1

“Ik hoop binnenkort weer te kunnen fietsen”

Greet de Langen (84) uit Vleuten verstapte zich toen ze in de tuin de was ophing en brak haar linkerheup. “Zo stom. Pats, daar lag ik. Ik kon niets meer, had vreselijke pijn. Gelukkig was de buurvrouw snel bij me. Ze vermoedde meteen wat er mis was – zij had niet lang daarvoor ook haar heup gebroken.

‘’Ik ben geopereerd in het St. Antonius in Leidsche Rijn. De zorg was uitstekend, maar je ligt daar maar te liggen en de dag duurt lang. Mijn buurvrouw zei: zorg dat je naar De Wartburg gaat om te revalideren. Zelf was ze er ook geweest, ze vond het heel goed. Ik ben hier nu drie weken. Alles verloopt soepel en het eten en drinken is heel goed.

Met de therapeuten heb ik elke dag veel geoefend. Best vermoeiend, hoor. Ik heb opnieuw leren traplopen. Naar boven het goede been eerst, naar beneden andersom. Zo kan ik boven blijven slapen. Ik mag bijna naar huis. Binnenkort komt iemand van De Wartburg langs om te kijken of we het in huis veiliger kunnen maken. Ik wil echt niet nog een keer vallen.

Vóór mijn val fietste ik drie keer per week naar Harmelen om mijn man in het woonzorgcentrum te bezoeken. Als het kan, stap ik binnenkort weer op de fiets. Ik heb goede hoop, mijn buurvrouw fietst alweer.”

Meer informatie over Revalidatie & Herstel