Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Meneer Masmeijer 002

Revalideren met een longaandoening: ervaring bij AxionContinu

Longrevalidatie bij AxionContinu is voor mensen met longaandoeningen zoals astma en COPD. Ook mensen die moeten aansterken na een zware longontsteking kunnen bij ons revalideren.

Met het hooikoortsseizoen wat weer van start is gegaan, kunnen bij veel mensen de klachten van longaandoeningen ook weer meer worden aangewakkerd. Hooikoorts is namelijk een allergische reactie op pollen, waarbij de slijmvliezen en bovenste luchtwegen reageren op de allergie.

Ervaring van meneer Masmeijer

Toen bleek dat het eigenlijk niet meer ging, is meneer Masmeijer in gesprek gegaan met een longarts. Meneer Masmeijer is doorverwezen door zijn longarts naar AxionContinu. Toen meneer Masmeijer op het punt kwam dat het niet meer ging, zei hij “doe het maar”. Meneer Masmeijer is toen voor zijn longaandoening in revalidatie gegaan bij AxionContinu.

Hij is gaan revalideren en door de EMDR-methode hebben ze meneer Masmeijer van zijn angst afgeholpen. EMDR-therapie is een behandeling waarbij de behandelaar (psycholoog) helpt om de emotionele lading bij een bepaalde herinnering te verminderen. Meneer Masmeijer ervaarde veel angst bij de gedachte aan hoe het mis kan gaan en hoe dit voelt.

Tijdens het revalideren ging meneer Masmeijer een keer per week naar een gespreksgroep. Bij de eerste keer voelde hij zich veilig. “Je kon daar vertellen wat je wilde, het bleef binnenskamers. En voor mij was dat ook een soort opluchting dat er mensen waren die hetzelfde meegemaakt hadden. Dat geeft een geruststelling.”

Bekijk hier de video waarin meneer Masmeijer meer vertelt over zijn ervaringen bij AxionContinu.

"“Door revalidatie met de EMDR-methode ben ik van mijn angst afgeholpen.”"
- Meneer Masmeijer

Waarom bij AxionContinu revalideren?

Bij AxionContinu kun je verblijven voor longrevalidatie of vanuit huis voor behandeling naar ons toekomen. Dit noemen we poliklinische behandeling. De longrevalidatie wordt aangeboden in revalidatiecentrum Domstate in Utrecht.

Longartsen vanuit het St. Antonius verwijzen graag naar AxionContinu, omdat AxionContinu een multidisciplinair team heeft met aandacht voor meer aspecten dan kracht en conditie. Een multidisciplinair team wil zeggen dat het team bestaat uit mensen met verschillende relevante expertises. De cliënt leert bijvoorbeeld ook omgaan met de aandoening. Zo leren ze hoe zij hun energie over de dag kunnen verdelen en hoe ze om moeten gaan met benauwdheidsklachten. Er wordt veel aandacht besteed aan angstreductie. Dit blijkt een belangrijke factor te zijn voor wanneer zij klaar zijn met het revalidatieproces.

Bekijk hier de video van longarts Dr. Mager van het St. Antonius waarin hij vertelt over zijn ervaringen met longrevalidatie bij AxionContinu.

Om voor revalidatietherapie of tijdelijk verblijf in aanmerking te komen, heeft u een indicatie voor geriatrische revalidatiezorg nodig. Onze specialist ouderengeneeskunde stelt de indicatie. Deze arts bepaalt ook hoelang uw revalidatietraject duurt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Servicebureau.

Lees hier meer over revalideren met een longaandoening bij AxionContinu