Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

01 jun.

‘’Werken met ouderen is zo gek nog niet’’ - JINC Baas van Morgen

Amber (14), tweedeklasser van de vmbo-school Yuverta in Utrecht, liep 1 juni een dagje mee als ‘Baas van Morgen’ met bestuurder Marie-Claire van Hek van AxionContinu. ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC om kinderen de mogelijkheid te geven verschillende beroepen te zien. AxionContinu omarmt het initiatief.

Voor Amber is het niet het eerste contact met de ouderenzorg. “Mijn moeder heeft lang bij ’t Huis aan de Vecht gewerkt en daar kwam ik vaak''. Vandaag heeft ze veel nieuwe ervaringen opgedaan. Wat haar is opgevallen? “Ik vind het onderlinge menselijke contact mooi om te zien en ik zie dat medewerkers echt hun best doen om te zorgen dat cliënten plezier hebben en blij zijn’’.

Amber vindt het bijzonder om te beseffen dat medewerkers werken op de plek waar cliënten wonen. “’Ik zag allemaal leuke bloemen en balkonnetjes, het was een fijne plek om te zijn. Je ziet dat AxionContinu er veel aan doet om cliënten zich thuis te laten voelen”.

Ook verschillende activiteiten voor ouderen maken indruk. “De ouderen zijn heel fanatiek aan het sporten. Dat zie je normaal gesproken niet. Bewegen is zo belangrijk voor ouderen.’’

Foto 1

Goede tips

Zij heeft ook en paar tips hoe AxionContinu jonge mensen enthousiast kan maken om hier te werken:

- Laat het menselijke contact zien. En ook dat medewerkers met aandacht en plezier werken.
- Gebruik TikTok-filmpjes om te laten zien hoe leuk het is in de ouderenzorg. Hierbij is het respect voor de ouderen in de filmpjes belangrijk.

Enthousiast over de ouderenzorg

Amber wil in het derde jaar zich richten op de zorgkant. ‘’Na vandaag weet ik zeker dat ik in de zorg wil werken en werken met ouderen is zo gek nog niet’’.

Ook enthousiast geworden over de ouderenzorg? Bekijk hier onze vacatures. Vakantiewerk (vanaf 16 jaar) is ook mogelijk!

Foto 2