Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Leeuwesteyn impressie beeld 7
21 jun.

Uniek woonzorgconcept met 111 woningen voor senioren en gezinnen

Woningcorporatie Mitros realiseert samen met AxionContinu een wooncomplex waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Bewoners kunnen gebruik maken van zorg aan huis, die door AxionContinu wordt verleend.

Een bijzondere plek om te wonen

Zorg dichtbij huis

“Het nieuwe woonconcept past bij de visie om zorg zo dichtbij mogelijk op maat te organiseren”, zegt Marie-Claire van Hek, lid van de raad van bestuur van AxionContinu, een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie. “Naast het wonen in een betrokken leefgemeenschap is goede zorg aan huis een belangrijke voorwaarde voor ouderen om langer thuis te kunnen wonen. Hoe dit er precies uit gaat zien, werken we komende periode samen met Mitros uit.”

Duurzame sociale huurwoningen

Het woonzorgconcept bestaat uit een woonblok met 94 duurzame appartementen voor senioren en 17 eengezinswoningen rondom een gezamenlijke groene binnentuin met ruimte om te bewegen, spelen en ontmoeten. “We zijn verheugd dat we op deze plek woningen voor ouderen kunnen toevoegen. Voor hen zijn comfort en sociaal contact belangrijke drijfveren”, zegt Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros. “Dankzij de ontmoetingsruimte en gezamenlijke binnentuin kunnen we ontmoetingen tussen de bewoners stimuleren. Een ander belangrijk aspect aan het zelfstandig blijven wonen is dat de voorzieningen hier optimaal voor zijn ingericht. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met AxionContinu.”

Levensloopbestendige woningen

De woningen worden levensloopbestendig ontwikkeld. Dirk Wijkstra, Vastgoedontwikkelaar bij Mitros: “We hebben het bijzonder woonconcept vanaf het begin meegenomen in het ontwerp. Samen met architect M3H, landschapsarchitect MORE Landscape,aannemer Nijhuis en AxionContinu zorgen we ervoor dat de woningen geschikt zijn voor ouderen.”

Start bouw

De 111 woningen komen aan de Eerste Muntmeesterlaan, grenzend aan het toekomstige Park Leeuwesteyn. Het complex krijgt een gezamenlijke binnentuin om te ontmoeten en bewegen, en parkeerplaatsen op het eigen terrein. De woningen zijn energiezuinig met een warmtepomp en PV-panelen op het dak. De bouw start eind 2022.