Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Persfoto 1 Sociale Sportschool start in Utrecht foto Ben Nienhuis
25 mrt.

Sociale Sportschool: bewoners en jongeren doen samen bootcamp

Buiten zijn, bewegen én samen iets doen. Voor bootcamptrainer Mireille Hulzebos zijn het belangrijke elementen. Ze komen samen de Sociale Sportschool, die 6 april begint in De Ingelanden en een week later in De Drie Ringen. Onder leiding van Mireille sporten jongeren samen met bewoners elke zaterdagochtend in de buitenlucht.

Het worden serieuze trainingen, zegt Mireille. “De jongere deelnemers doen een echte bootcamp. De ouderen doen oefeningen die bij hen passen. Is dat voor iemand te zwaar? Aanmoedigen is ook meedoen.” Een rolstoel of rollator is geen probleem, voor iedereen zijn er oefeningen.

Mireille gelooft erin dat deze manier van samen sporten mensen veel brengt. “In de wereld heb je blue zones, plekken waar mensen gemiddeld heel oud worden. Dat blijkt te maken te hebben met onder meer bewegen, gezond eten, een doel hebben en sociale contacten. Verbinding vind ik belangrijk. Ouderen hebben zo aanspraak van de jongeren, en de kunnen natuurlijk iets van de ouderen leren. Daarom gaan we na de bootcamp ook samen koffie- of theedrinken.”

De gratis bootcamplessen zijn de ene week bij De Ingelanden, de andere week bij De Drie Ringen. Bij heel slecht weer is binnen sporten mogelijke. Wijkbewoners kunnen meedoen, maar ook bijvoorbeeld kinderen of kleinkinderen van bewoners van De Ingelanden en De Drie Ringen. Bij elk elke les is een medewerker van AxionContinu die weet welke oefeningen de deelnemende bewoners kunnen doen.

Meedoen?

Sporters die willen meedoen kunnen zich (digitaal) aanmelden via de agenda op www.socialesportschool.nl.
Familie of naasten van bewoners van De Ingelanden en De Drie Ringen kunnen zich melden bij de medewerkers welzijn in het woonzorgcentrum.

Mireille

Over de Sociale Sportschool

Mireille Hulzebos sloot zich voor het verwezenlijken van dit ideaal aan bij de Sociale Sportschool, een landelijk platform voor bootcamps van jong met oud. Een serieuze work-out wordt gecombineerd met een sociale component: sporters gaan met ouderen al of niet in een rolstoel of met een rollator samen op bootcamp. Op verschillende plaatsen in het land zijn inmiddels Sociale Sportscholen.
De Gemeente Utrechts steunt de Sociale Sportschool en geeft subsidie.