Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Foto seniorenburgemeester en leene open dag DAC Gildenborgh okt 2023
17 okt.

Seniorenburgemeester onder de indruk van dagactiviteitencentrum De Gildenborgh

‘Ik ben graag onder de mensen vertelt Corrie Huiding,’ seniorenburgemeester van Utrecht. Dus ja, een dagactiviteitencentrum zou misschien ooit wel iets voor haar zijn. Ze kwam samen met haar man op uitnodiging langs bij de open dag van dagactiviteitencentrum De Gildenborgh in Utrecht op 13 oktober 2023.

Tijdens de rondleiding waren ze onder de indruk. ‘Wat een mooie ruimtes. Zelfs een aparte sportzaal, dat had ik niet gedacht.’ Ze bleven nog even staan bij de boerenbont servies dat in de kast stond, en mooie herinneringen terugbracht.

Koffie en een advocaatje

Tijdens de open dag waren de twee groepen met dagelijkse gasten lekker bezig. Koffiedrinken en wat later een advocaatje. Gezellig klaverjassen, een muziekje draaien. Een ander was op zichzelf aan het puzzelen. En een bezoekster lakte de nagels van activiteitenbegeleidster Carolina. De man van Corrie constateerde: ‘Ze hebben het hier wel leuk zeg!’

Opkomen voor belangen senioren

Als seniorenburgemeester komt Corrie op voor de belangen van senioren. Goede huisvesting en goede zorg zijn belangrijke speerpunten. Op dit moment is ze druk met een verkeersapp die op 1 november gelanceerd wordt. ‘Ik wijs de Utrechtse politiek op de problemen die de verkeersapp, zodat je als bewoner korting krijgt, gaat veroorzaken. Zeker bij ouderen die geen telefoon hebben of er niet ze handig in zijn.’

Wekelijkse koffieochtend in eigen huis

Daarnaast bemiddelt ze tussen inwoners en politiek. En ze luistert naar inwoners en probeert ze bij elkaar te brengen. En dat laatste doet ze ook letterlijk. De wekelijkse koffieochtend voor een aantal ouderen uit de buurt, die door de verbouwing van het Volksbuurtmuseum tijdelijk niet door kan gaan, houden ze nu bij haar ons thuis. ‘Dat is echt belangrijk voor deze mensen: even het huis uit, contact met elkaar en lekker lachen.’ En dat is niet anders dan voor de vaste bezoekers van De Gildenborgh!

Op de foto: Corrie Huiding, haar man en Lene Kleuver, sr medewerker dagactiviteitenbegeleiding.