Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Sharon gesprek
10 mrt.

NLdoet: B&W Utrecht steken handen uit de mouwen bij AxionContinu

Een spelletje Rummycub, sjoelen, duo-fietsen en bewoners trakteren op lekkere hapjes. Sharon Dijksma, de burgemeester van Utrecht was samen met een aantal wethouders tijdens NLdoet gezellig in de weer met bewoners van woonzorgcentrum De Ingelanden in Leidsche Rijn.

NLdoet is de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Duizenden vrijwilligers in Nederland staken de handen uit de mouwen.

Bingo, poffertjes en tuin opfleuren
Verschillende locaties van AxionContinu deden op 10 en 11 maart mee aan NLdoet. Zo draaiden burgemeester Van Domburg en de wethouders Bekker, Tas en Foekema van de gemeente IJsselstein een bingo in ons woonzorgcentrum Isselwaerde. Op locatie De Componist in Utrecht knapten vrijwilligers de tuin op. En op locatie Voorhoeve in Utrecht werden poffertjes gebakken en konden bewoners bloempotten en schotels beschilderen en voorzien van een leuk plantje.

Trots op onze vrijwilligers
Bij AxionContinu zijn we ongelooflijk trots op de ruim 1000 vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor onze cliënten! Zij geven dat beetje extra aandacht en hulp dat voor onze cliënten zo belangrijk is. Tijdens NLdoet konden we op onze vaste vrijwilligers rekenen, maar óók op vele andere maatschappelijk betrokken mensen die zich via NLdoet aanmelden om te komen helpen.

Vrijwilligerswerk is leuk!
Wil jij ook je steentje bijdragen en op een leuke manier met ouderen in contact komen? Ook bij AxionContinu kun je vrijwilligerswerk doen! Dit varieert van een praatje maken, wandelen en bingo-vrijwilligers tot zitvolley, spelletjes spelen, nagels lakken en nog veel meer opties. Voor elk wat wils dus! Kijk voor onze vrijwilligersfunctie op https://werkenbij.axioncontinu.nl/vrijwilligers.