Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Meermet Bewegen poster A3 LR
04 jun.

Nationale beweegweek: Welzijn en de behandelvakgroep slaan handen ineen

In mei, tijdens de Nationale Beweegweek voor ouderen, deden bewoners van alle woonzorgcentra van AxionContinu allerlei verschillende beweegactiviteiten.
Van Koersbal en wandelen, tot sjoelen, (zit)dansen en fietsen. Behalve een week lang plezier en beweegactiviteiten wilde we iedereen die week inspireren om meer met bewegen te doen, het hele jaar door.

Welzijn en de behandelvakgroep slaan handen ineen

Bewegen heeft allerlei positieve effecten op ons, het stimuleert het brein en draagt bij aan een gezonder en fijner leven.
We inspireren om méér te bewegen door de dag, niet alleen door het meedoen aan de beweegactiviteiten.
We vertellen over de positieve effecten van bewegen. Dat bewegen niet alleen zorgt voor een beter humeur, maar ook zorgt voor minder stress, beter eten en beter slapen. Het lijkt basisinformatie, maar we merken dat lang niet alle medewerkers en familieleden op de hoogte zijn van het belang van bewegen.

Hiervoor maakten vakgroep Welzijn, fysiotherapeut Bea van Wijk en Beweegagoog Monique Oosterling een infographic met de titel Meer Met Bewegen.
Deze infographic op A3 papier is uitgedeeld aan alle locaties. We hopen dat de poster een mooie plek krijgt in de huiskamers en teamposten en iedereen informeert en inspireert om bewegen als middel bewust in te zetten.

Meermet Bewegen poster A3 LR

Meer met muziek

Twee jaar geleden maakten we, in het kader van het project Voetjes van de vloer, een poster over Meer Met Muziek in dezelfde serie. Ook muziek en dans roepen positieve emoties op, stimuleren het brein en dragen bij aan persoonlijke veerkracht. Dit was een enorm succes en velen wilden de poster graag hebben, ook collega’s uit andere zorgorganisaties in het land.

Voetjesvande Vloer infographic