Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

16 okt.

Moestuin en jeu de boulesbaan voor Voorhoeve

Een bewoonster van woonzorgcentrum Voorhoeve houdt de appelboom recht die ze samen met een medewerker welzijn plant. Daarmee zijn maandag 16 oktober de nieuwe moestuin én de jeu de boulesbaan in Voorhoeve geopend. Het is een mooi feest in een lekker oktoberzonnetje, waar veel bewoners bij aanwezig zijn. In dit woonzorgcentrum wonen mensen met dementie.

Prachtige tuin

Voorhoeve heeft een prachtige tuin, maar die was eerlijk gezegd een beetje saai. De wens was om een moestuin aan te leggen. Zo kan met groente en fruit uit de tuin vers worden gekookt. Denk aan appeltaart van de appel van de net geplante boom. In de nieuwe moestuin zijn ook hoge bakken, waar mensen in een rolstoel goed bij kunnen. Bewoners kunnen zelf bijvoorbeeld ook schoffelen, in een schuurtje staat tuingereedschap.

Foto Voorhoeve moestuin

Sponsors

De aanleg van een moestuin en jeu de boulesbaan kost het nodige. Een versleverancier van AxionContinu leverde een flinke bijdrage. Een sponsor die anoniem wil blijven, bekostigde de aanleg van de jeu de boulesbaan, zodat bewoners ontspannen een spelletje kunnen doen in de tuin.

In de tuin van Voorhoeve staan al verschillen fruitbomen en ook bramen en bessen. De moestuin zelf is nu nog kaal, in het voorjaar komt daar verandering in. Dan gaan groente- en kruidenplantjes de grond in.