Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Langer thuis video plaatje
06 nov.

Langer Thuis-pakket: ‘Mijn vader kan thuis blijven wonen en ik kan weer dochter zijn’

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Ook als ze wat meer zorg en ondersteuning nodig hebben. Zoals meneer Jonker (90). Hij maakt gebruik van ons Langer Thuis-pakket.

Ons Langer Thuis-pakket is bedoeld voor ouderen die thuis wonen en zorg en ondersteuning nodig hebben. Om in aanmerking te komen heeft u een Wlz-indicatie voor intensieve zorg met verblijf nodig. Meneer Jonker is hoofdrolspeler in onderstaande video en legt samen met onze zorgverleners uit wat het Langer Thuis pakket voor hem betekent.

Zorg, huishoudelijke taken en aandacht

Jolanda, verzorgende IG: "Bij Langer Thuis kijken we samen welke zorg u nodig heeft. Het gaat om praktische ondersteuning, zoals hulp bij het huishouden bespreken we met elkaar. Maar ook op sociaal vlak kijken we wat u graag wil en nodig heeft. Denk aan samen wandelen, op bezoek gaan bij iemand of winkelen." Woonondersteuner Natasja doet huishoudelijke taken, en gezellige dingen met meneer Jonker. Zo wandelen en eten ze samen en praten over van alles.

Gewoon weer dochter zijn

De dochter van meneer Jonker was halve dagen bij haar vader, om te zorgen dat hij zijn medicijnen innam en goed at, want dat vergat hij. Ze doet nog steeds veel voor hem, maar is erg blij met de zorg en ondersteuning van AxionContinu: "Kan ik ook weer gewoon dochter zijn." En meneer Jonker vindt het ook fijn. Met een lach: Tja, ik ben een man alleen en heb een beetje toezicht nodig.’ Maar, benadrukt hij: “Het is ook erg gezellig met de dames.”

Langer thuis wonen

Langer Thuis is het antwoord van AxionContinu op de behoefte aan zorg en ondersteuning voor ouderen, zoals meneer Jonker. Die behoefte groeit nu de overheid erop aanstuurt dat mensen steeds langer thuis blijven wonen. Een ontwikkeling die wordt ingegeven door de rappe vergrijzing. Daarnaast willen veel ouderen ook thuis blijven wonen. Voor wie kwetsbaar wordt en zorg en ondersteuning nodig heeft, biedt het Langer Thuis-pakket uitkomst.

Vier teams

Inmiddels heeft AxionContinu vier Langer Thuis-teams met verzorgenden, verpleegkundigen en woonondersteuners. Ze bedienen ze 40 cliënten in Utrecht en IJsselstein. De gemiddelde leeftijd van cliënten is 86 jaar. De oudste client is een mevrouw van 98 jaar en de jongste een meneer van 69. De komende tijd wordt de Langer Thuis-dienst verder uitgebreid.

Meer weten?

Kijk op https://www.axioncontinu.nl/zorg-diensten-thuis/langer-thuis. Of bel met de collega’s van het servicebureau: 030- 282 22 77