Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

28 dec.

Groepstherapie binnen de revalidatie bij patiënten met COPD

Gedurende het revalidatietraject van longpatiënten bieden ergotherapeuten individuele training en groepstherapie. Er is echter geen standaard werkwijze voor het aanbieden van de groepstherapie. Ergotherapeut Roos Gelissen ging op zoek naar bewijs voor het aanbieden van voorlichting (en/of educatie) in groepsverband om zelfmanagement en eigen regie in het dagelijks leven te vergroten.

Voorlichting in groepsvorm vergroot het zelfmanagement van patiënten met COPD

Roos: "Op de longafdeling werd groepstherapie geboden en ik was nieuwsgierig naar bewijs in de literatuur voor het aanbieden van deze groep. Hier ben ik naar op zoek gegaan, met als resultaat een CAT (critically appraised paper) waar ik een artikel van gemaakt heb voor ergotherapie Nederland".

Lees hier het hele artikel: Groepstherapie binnen de revalidatie bij patiënten met COPD. Het artikel verscheen in Ergotherapie magazine nummer 5 - 2021 van Ergotherapie Nederland.

Groepstherapie binnen de revalidatie bij patiënten met COPD