Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

20220214 171309
04 mrt.

Gezamenlijk werken aan goede palliatieve zorg in de regio

AxionContinu en de Academische Werkplaats Palliatieve Zorg (AWPZ) van de afdeling huisartsgeneeskunde van het UMC Utrecht hebben gezamenlijke afspraken gemaakt om de palliatieve zorg in de eerste lijn in de regio te versterken. Door de regionale samenwerking kan goede palliatieve zorg worden ingezet die is gebaseerd op de individuele wensen en behoeften van de patiënt, of dat nu thuis is, in een verpleeghuis of een hospice.

Wetenschappelijk onderzoek en innovaties

In de Academische Werkplaats Palliatieve Zorg doen AxionContinu, het UMC Utrecht en de partners wetenschappelijk onderzoek op het gebied van palliatieve zorg, zij ontwikkelen en implementeren zorginnovaties en delen kennis door bijvoorbeeld scholing.

Deze afspraken zijn in een samenwerkingscontract vastgelegd. Het Academisch Hospice Demeter van AxionContinu is een van partners van de Academische Werkplaats palliatieve zorg. Andere regionale samenwerkingspartners van de Academische werkplaats zijn: Gezondheidscentrum de Bilt, Johannes Hospitum Vleuten, Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra, de regionale netwerken palliatieve zorg en de Hoge School Utrecht.