Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Marjon van Werven De Compopnist UNO prijs Nachtdienst in Pyjama
09 dec.

De Componist wint de UNO Amsterdam Onderzoek & Praktijkprijs

Sandra Hoogstadt en Marjon van Werven van De Componist ontvingen vandaag de UNO Amsterdam Onderzoek & Praktijkprijs met het project ‘Nachtdienst in Pyjama’.


Sandra is afdelingsmanager van woonzorgcentrum De Componist in Utrecht en hoorde de verhalen over zorgmedewerkers die nachts in pyjama werken met het idee dat dit een positief effect heeft op de nachtrust van cliënten. “Dit vond ik heel interessant en ik wilde graag uitzoeken of dit ‘onderbuikgevoel’ meetbaar te maken is.”

Sandra Hoogstadt De Compopnist UNO prijs Nachtdienst in Pyjama

Sandra gaat samen met haar collega’s van de nachtdienst onderzoeken of het werken in nachtkleding effect heeft op het aantal zusteroproepen. “Als bewoners daadwerkelijk rustiger worden, dan zullen we dit terug moeten zien in het aantal oproepen ’s nachts.” Sandra wordt bij het onderzoek ondersteund door de wetenschapscommissie van AxionContinu. “Wat de medewerkers precies aan gaan trekken? Dat beslissen we samen met de nachtdienstcollega’s. Zij moeten tenslotte wel prettig kunnen werken.”