Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Medewerker mondkapje portret
26 jan.

Coronanieuws

Premier Rutte en minister Kuipers hebben dinsdagavond 25 januari tijdens een persconferentie versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gelden vanaf woensdag 26 januari. In dit bericht leest u wat de versoepelingen voor AxionContinu betekenen.

Situatie bij AxionContinu

Er zijn er nauwelijks besmettingen onder bewoners en cliënten. Helaas hebben we wel te maken met veel positief geteste medewerkers en met medewerkers die in quarantaine zijn. Wij doen ons best de werkroosters passend te krijgen. Ook moeten wij bewoners en cliënten vanwege de besmettingen onder medewerkers vaker preventief testen. .

Persconferentie en versoepelingen

Tijdens de persconferentie is aangekondigd dat met ingang van woensdag 26 januari de coronaregels voor onder meer de restaurants en voor bijeenkomsten worden versoepeld. Hoe gaat dat bij AxionContinu?

Restaurants

De restaurants hebben de normale openingstijden en zijn tot uiterlijk tot ’s avonds 22 uur open. Ook bezoek is weer welkom. Wel moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs hebben (gevaccineerd, hersteld van corona of een negatieve testuitslag). Wij controleren de QR-code steekproefsgewijs. In de restaurants is een maximum aantal mensen toegestaan. Het is dus mogelijk dat u even moet wachten voor u naar binnen kunt.

Welzijnsactiviteiten, optredens en kerkdiensten

Het is fijn dat welzijnsactiviteiten in grotere groepen weer mogelijk zijn. Dat geldt ook voor optredens en kerkdiensten. Ook hier houdt iedereen de 1,5 meter in acht. Hoeveel mensen aanwezig kunnen zijn, hangt af van de grootte van de ruimte.

Mensen van buiten (ook bezoek van bewoners en cliënten) moeten een coronatoegangsbewijs hebben (gevaccineerd, hersteld van corona of een negatieve testuitslag). Wij controleren de QR-code steekproefsgewijs.

Bezoek

Het aantal bezoekers blijft vier per dag (kinderen jonger dan 13 jaar tellen niet mee bij dit aantal). Als de 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd in de locatie, volgt u dan de aanwijzingen van de medewerkers. In de revalidatielocaties hanteren we de regel maximaal twee keer per dag twee bezoekers tegelijk.

Mondkapjes

Mondkapjes blijven verplicht voor bezoekers aan de locaties. Wij vragen u de medische mondkapjes te gebruiken die u bij de ingangen kunt pakken en niet uw eigen mondkapje.

Als u zit, mag het mondkapje af, mits u 1,5 meter afstand tot een ander kan bewaren. Anders houdt u het op. Dit geldt voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Wij vragen uw begrip voor deze maatregel en er niet met medewerkers over in discussie te gaan.

Basismaatregelen

Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht, dus wij vragen u zich aan de hygiënemaatregelen te houden en 1,5 meter afstand te houden. En draag een medisch mondneusmasker van AxionContinu, zoals hierboven vermeld. Wij vragen u die te gebruiken en niet uw eigen mondkapje.