Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Foto leven loslaten boek en Cathelijne Verboeket
29 mei

Boek ‘Het leven loslaten’ van medewerker AxionContinu is verschenen

Het boek ‘Het leven loslaten’ geeft een unieke inkijk in hoe de aanloop naar de dood eruit kan zien. Met de keuzes en dilemma’s die hierbij horen. De schrijfster Cathelijne Verboeket-Crul, werkt als verpleegkundig specialist bij hospice Demeter, onderdeel van AxionContinu. Ze heeft veel mensen die sterven begeleid.

Inzicht en troost

Het boek biedt inzicht en troost aan iedereen die te maken krijgt met één van de kwetsbaarste momenten in een mensenleven: het stervensproces. Het is toegankelijk geschreven voor een breed publiek en biedt veel informatie met voorbeelden. Dit zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen:

  • palliatieve zorg en euthanasie
  • sterfbedvisoenen en seksualiteit
  • mensen die bewust stoppen met eten en drinken om de dood te versnellen
"“Wist jij dat de voorkeurshouding van mensen die overlijden op de zij is?”"
- Cathelijne Verboeket-Crul

Medewerkers kregen dit boek cadeau

Mensen komen steeds vaker ouder en zieker bij ons. Of ze blijven langer thuis wonen en sterven daar. Of ze sterven in een hospice. In het verpleeghuis leven mensen gemiddeld 6 tot 9 maanden. Hiermee is palliatieve zorg aan de orde van de dag. Dit sluit naadloos aan bij onze speerpunten waarbij we werken aan kwaliteit toevoegen aan het leven.

Aandacht op radio en in kranten

Cathelijne is een veel gevraagde spreker. Naast een boekpresentatie in Amsterdam, is ze onder andere geïnterviewd door de Telegraaf en het Nederlands Dagblad. Ook was ze op 6 mei 2024 te horen in het NOS-radioprogramma 'Met het oog op morgen'. Luister hier het interview terug (10 minuten).