Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Arts
04 mrt.

Bijzonder traineeship traumageriatrie

"Het beeld dat studenten geneeskunde van het vak hebben klopt vaak niet."
Dankzij de samenwerking van zorgorganisatie AxionContinu, het St. Antonius Ziekenhuis, het Brigham and Women’s Hospital in Boston (VS) en het Traumazorg-netwerk Midden-Nederland, kunnen basisartsen nu op een veelzijdige manier kennismaken met het vak traumageriatrie.

Ruimte om te ontdekken en zich te ontwikkelen

Het doel is om meerdere aspecten van de ouderenzorg te leren kennen, en al lerende te ontdekken waar je heen wilt als jonge professional. Met dit traineeship verbinden we ouderengeneeskunde, heelkunde en wetenschappelijk onderzoek met elkaar. Ook is er tijdens het traineeship ruimte voor de artsen om zich te ontwikkelen op het gebied van management, innovatie of andere gewenste competenties.

Jisca Vrancken, specialist ouderengeneeskunde bij de divisie revalidatie en herstel bij AxionContinu: “Het beeld dat studenten geneeskunde van dit vak hebben klopt vaak niet. Er komt zoveel meer bij kijken dan men denkt. De ouderen van vandaag en morgen hebben veelal te maken met complexe meervoudige problematiek waarvoor multidisciplinaire samenwerking in de keten een must is.”
Het traineeship bestaat uit drie blokken van acht maanden bij de partners waarbinnen drie jonge artsen rouleren. In maart start de eerst trainee bij AxionContinu en per april start een trainee op de afdeling traumageriatrie van het Antonius Ziekenhuis.

Ambitie

Tanja Naastepad, directeur divisie Revalidatie en herstel bij AxionContinu geeft aan dat dit traject voor AxionContinu goed aansluit bij onze ambitie. “Door deze samenwerking kunnen aankomende artsen onder professionele begeleiding ervaren wat het is om in verschillende onderdelen van de zorg te werken, te onderzoeken en te leren.
Hiermee ontstaat niet alleen een beter beeld over wat de werkzaamheden bij de verschillende zorgorganisaties inhoudt, het helpt hen ook om een gerichte keuze te maken voor het vervolg van hun loopbaan.
Daarbij vinden wij als één van de grootste geriatrische revalidatiecentra van Nederland het van belang om te investeren in de artsen van de toekomst. Het is voor ons inspirerend om dit samen met het St. Antonius en de ander partners te mogen doen.”

Het delen van kennis en wetenschappelijk onderzoek is een van de speerpunten van de divisie Revalidatie en herstel van AxionContinu. AxionContinu streeft ernaar om de kwaliteit van de zorg continu te blijven verbeteren zodat de cliënten de best mogelijke zorg en behandeling krijgen.