Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Whats App Image 2024 06 17 at 10 53 53
20 jun.

Bezoek delegatie Taiwan op locatie Domstate

Maandag 17 juni ontvingen we op locatie Domstate een delegatie uit Taiwan. Vertegenwoordigers van de overheid van Taitung County kwamen hier onder leiding van Valerie Hsu om te leren over de zorg en organisatie van innovatie in de regio Utrecht. Onze bestuurder Martin den Hartog heette de delegatie welkom en vertelde kort over de organisatie.

Het bezoek

Collega’s Renske de Ruiter en Joris Vermeulen namen de groep vervolgens mee op de reis van onze cliënt. Ze vertelden wanneer zelfstandige en minder zelfstandige ouderen met ons in aanraking komen. Van hulp thuis, naar revalidatiezorg en weer terug naar huis, maar mogelijk ook naar onze woonzorgcentra en hospices.

Verder stonden er ook andere sprekers op het programma. Jelle van der Weijde van de ROM Utrecht vertelde over het Nederlandse beleid en de uitdagingen in de jeugdzorg. Matthijs Zwier gaf een inkijkje in het gezondheidspact Utrecht. Hij vertelde hoe Utrechtse instanties en inwoners samenwerken aan een om de stad en de leefomgeving steeds gezonder te maken.

Ten slotte was het woord aan Gaston Planqué van het gezondheidszorgcollege van het ROC Midden Nederland. Hij liet de delegatie zien hoe innovatie en zorgtechnologie steeds meer een integraal onderdeel zijn van het onderwijs. De ochtend leverde mooie gesprekken op. In Taiwan is er, net als in Nederland, sprake van een grote vergrijzingsgolf. Het was erg interessant om van elkaar te leren hoe er met deze uitdagingen omgegaan wordt.

Whats App Image 2024 06 17 at 10 53 54