Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Revalidatie 1280x800
20 jun.

Beter voorbereid naar huis bij blaaskanker

Bijna twee jaar geleden is de afdeling oncologische urologie van het UMC Utrecht de early stepdown-samenwerking gestart met de afdeling Oncologische Revalidatie van AxionContinu, het Bureau Zorgbemiddeling UMC Utrecht en de stomazorg.

Eerder revalideren

Bijna twee jaar geleden is de afdeling oncologische urologie van het UMC Utrecht de early stepdown-samenwerking gestart met de afdeling Oncologische Revalidatie van AxionContinu, het Bureau Zorgbemiddeling van UMC Utrecht en de stomazorg. Early step down betekent dat patiënten kunnen na hun operatie, bij een stabiele situatie, op een eerder moment het ziekenhuis verruilen voor het revalidatiecentrum om daar in alle rust verder te revalideren.

Samenwerking met UMC Utrecht

Wilma Bijsterbosch, programmamanager transmurale zorg in het UMC Utrecht, vertelt: “De samenwerking met AxionContinu is goed. Zij zijn bekend met de zorg voor oncologische patiënten en pakken signalen snel op. Bij vragen weten ze ons goed te vinden waardoor een heropname voorkomen kan worden.”

Wanneer een patiënt wordt overgeplaatst naar AxionContinu voor revalidatie, wordt er een persoonlijk revalidatieplan voor de patiënt opgesteld. Hierbij is het doel dat de patiënten echt landen en vervolgens op de juiste manier hard kunnen werken aan het herstel. Hier vertelt Ella van Oort, oncologieverpleegkundige bij AxionContinu, meer over in het artikel van het UMC Utrecht.

Dit artikel van het UMC Utrecht lees je hier.