Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

De Wartburg Locatie Exterieur Voorkant

Voorzieningen en activiteiten De Wartburg

De maaltijden
Binnen De Wartburg wordt veel aandacht geschonken aan een goede zorg rondom eten en drinken. Voor benodigdheden voor het ontbijt kunt u op vastgestelde tijden terecht in het restaurant. Mocht dit voor u een probleem zijn, dan kunnen de medewerkers van De Wartburg uw broodmaaltijd verzorgen.
Tussen de middag is er een lunchbuffet in het restaurant, van 12:00 uur tot 13:00 uur. Als het niet lukt om naar het restaurant te komen dan ondersteunt de verzorging u daarbij, of zij verzorgen de lunch op uw kamer.

De warme maaltijd

Er wordt voor u een warme maaltijd geserveerd in het restaurant De Palas van 17.00 uur tot 18.00 uur. Daarbij kan rekening worden gehouden met dieetvoorschriften. Meer informatie hierover kunt u via de medewerkers van het restaurant verkrijgen.
In het restaurant is een dagmenu en kunt u niet zelf de maaltijd vaststellen. Wel is er altijd een reserve menu, voor het geval u iets niet lust.
Wanneer u, al dan niet met hulp, niet in staat bent om naar het restaurant te komen, dan kunt u uw warme maaltijd op uw appartement gebruiken (in overleg met de verzorging). Het restaurant de Palas is dagelijks open tussen 9:30 en 18:00.

Het koffiedrinken

Voor alle bewoners is er drie keer per dag gelegenheid om gratis koffie of thee te drinken in het restaurant De Palas.

Activiteiten

Een zinvolle dagbesteding draagt bij aan het gevoel van welzijn. Veelal zult u zelf uw tijd indelen met hobby’s en andere bezigheden.
Daarnaast wil De Wartburg u ook de mogelijkheid aanbieden om deel te nemen aan allerlei gezamenlijke en/of individuele activiteiten.

Team welzijn

De medewerkers welzijn dragen in De Wartburg zorg voor het activiteitenprogramma. Actuele informatie vindt u in de weekagenda.
De grotere activiteiten staan in een jaarprogramma opgesteld. Bij deze activiteiten bent u natuurlijk van harte welkom.
Als bewoners tijdens een uitje hulp nodig hebben, wordt daarvoor niets extra’s gerekend. Eventueel wordt wel een bijdrage gevraagd voor entreeprijzen en reiskosten.

Vrijwilligers

In De Wartburg zijn vrijwilligers behulpzaam op verschillende terreinen. Via het team welzijn of de verzorging kunt u een aanvraag doen voor een vrijwilliger. Om bijvoorbeeld een praatje te maken, een wandeling te maken of boodschappen te doen. Onze vrijwilligers coördinator kijkt dan of er een juiste vrijwilliger te vinden is.

Kapper

Op vastgestelde dagen is er een kapper in De Wartburg aanwezig. U kunt hiervoor zelf een afspraak maken. Als dit voor u niet mogelijk is dan kunt u via de verzorging een afspraak maken. Als u gebruik wilt maken van de kapper moet u hier zelf voor betalen.

De post

De post wordt bij de receptie aangeleverd en van daaruit verspreid naar de betreffende bewoners.

Familienet

Binnen De Wartburg werken wij met Familienet. Dit is een speciale, beveiligde website waarop wij berichten delen en foto’s van activiteiten plaatsen. U krijgt hiervoor een inlogcode.

Informatie voor bewoner en familie

Bewoners ontvangen twee keer per jaar ContACt, het magazine van AxionContinu.