Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Componist -Locatie - Exterieur

Voorzieningen en activiteiten De Componist

Maaltijden
In De Componist wordt veel aandacht geschonken aan goede zorg rondom eten en drinken. De maaltijden worden in de woningen gebruikt. In de woningen wordt samen met de bewoners gekookt. De woningen hebben een eigen keuken.

Activiteiten
AxionContinu biedt alle bewoners een uitgebreid aanbod aan activiteiten, op gebied van bijvoorbeeld, sport, spel, koken en creatief bezig zijn. Verder organiseren we culturele middagen en avonden en zijn er geregeld uitstapjes buiten De Componist. Familieleden en vrijwilligers assisteren vaak. Maandelijks verschijnt het programma van de komende maand. In elke huiskamer is informatie te lezen over de activiteiten voor bewoners. Na uw komst in De Componist zal een medewerker met u uw wensen en belangstelling bespreken op het gebied van activiteiten en u aanmelden voor deelname.

Team Welzijn en huiskamers
Er is een team van medewerkers welzijn. Zij zorgen voor huiskameractiviteiten.
Bewoners die niet zo graag van de afdeling afgaan of in bed liggen, krijgen zo ook een vorm van welzijn aangeboden. Dit kan in groepsverband of individueel.

Vrijwilligers
In De Componist is een aantal vrijwilligers actief. Zij nemen in de organisatie en in het leven van de bewoners een belangrijke plaats in. Enerzijds brengen zij het leven van buiten De Componist nadrukkelijk mee naar binnen, anderzijds kunnen zij die dingen doen, waar de zorg medewerkers te weinig aan toe komen.
Bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten die in het woonzorgcentrum voor de bewoners worden georganiseerd, is de hulp van vrijwilligers vaak onmisbaar.

Kapper en pedicure
De uiterlijke verzorging vinden wij belangrijk. Binnen De Componist wordt daarom de nodige aandacht besteed aan haarverzorging, manicure en verdere uiterlijke verzorging. Voor de voet- en nagelverzorging kan er een beroep worden gedaan op de pedicure. De manicure wordt door de zorgmedewerker verzorgd
Er komt wekelijks een kapper aan huis, waar bewoners gebruik van kunnen maken. De kosten voor de kapper komen voor rekening van de bewoner zelf.
Afspraken voor de kapper zijn te maken via de zorgmedewerker van de woning.

Informatie voor bewoner en familie
Informatie aan familieleden wordt verspreid via Familienet, nieuwsbrieven en persoonlijke brieven aan de vertegenwoordiger(s) van de bewoner. Daarnaast ontvangen de contactpersonen van de bewoners twee keer per jaar het blad ContACt, het magazine van AxionContinu.
Wij gaan ervan uit, dat de vertegenwoordiger de overige familieleden op de hoogte brengt van de inhoud. Algemene aankondigingen van bijvoorbeeld uitstapjes worden ook opgehangen op de woning en op het informatiebord in de centrale entree.

Familienet
Voor bewoners en familie maakt De Componist gebruik van Familienet, een soort afgeschermd Facebook. Bewoners, familie en medewerkers kunnen via Familienet met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Elke bewoner heeft een persoonlijke, beveiligde Familienet-pagina. De verzorgers die betrokken zijn bij bewoners kunnen berichten plaatsen, familie kan dat ook. Ook foto’s kunnen via Familienet worden uitgewisseld. Op een afgeschermd deel kan familie onderling informatie uitwisselen.
Familienet is een aanvulling en komt niet in de plaats van bijvoorbeeld (familie)- overleggen.

Familieavond
Volgens een jaarlijkse planning worden er familieavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden wordt informatie gegeven over ontwikkelingen en gesproken over de algemene gang van zaken. Ook kan een thema worden gekozen waar dieper op in wordt gegaan of waarvoor een gast(-spreker) kan worden uitgenodigd.

Doorsturen post
Soms gebeurt het dat bewoners de post die zij ontvangen niet meer zelf kunnen lezen, bijvoorbeeld omdat zij slecht zien of (zijn gaan) dementeren. Het kan gaan om bankafschriften, catalogi van postorderbedrijven en dergelijke. Deze externe post sturen wij niet door naar de eerste contactpersoon. Deze post wordt wel bewaard op de locatie. Dat doen wij zo zorgvuldig mogelijk, maar wij kunnen er niet voor instaan dat alle poststukken worden bewaard. Wil de eerste contactpersoon deze post thuis ontvangen, dan is gebruik maken van een betaalde doorzendservice van bedrijven als PostNL een mogelijkheid.
Uiteraard worden brieven en dergelijke van AxionContinu zelf, wel naar de eerste contactpersoon gestuurd.

Informatie voor cliënt en familie
Elke week ontvangen bewoners de weekagenda waarop de actuele activiteiten vermeld staan. Daarnaast ontvangen bewoners twee keer per jaar ContACt, het magazine van AxionContinu.