Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Knipsel marhaban website 4

Dagactiviteitencentrum Marhaban (Utrecht)

U wordt een dagje ouder, wilt bezig blijven en kunt ondersteuning gebruiken. Kom dan naar ons dagactiviteitencentrum De Marhaban, voor vrouwen met een Marokkaanse achtergrond. Daar ontmoet u mensen uit uw eigen cultuur. Samen met u maken we er een mooie dag van. Met fijne bewegingsactiviteiten, met sociaal contact en aandacht voor uw tradities en geloof. Maar vooral: met volop deskundige aandacht voor ú. Hierdoor kunt u langer thuis blijven wonen.

De Marhaban heeft een grote woonkamer met keuken en een gebedsruimte. Het pand wordt gedeeld met dagactiviteitencentrum De Gildenborgh. De Marhaban ligt in de wijk Kanaleneiland, aan de rand van Park Transwijk. Op loopafstand zijn een stadsboerderij en een stadstuin.

Wat biedt het dagactiviteitencentrum

Het dagactiviteitencentrum biedt in een dagstructuur verschillende activiteiten aan. We maken bijvoorbeeld samen een wandeling te maken, we sporten in de fitnessruimte of we zijn creatief bezig. En natuurlijk wordt er uitgebreid bijgepraat. We vieren de Islamitische feestdagen en volgen de gebedsrituelen. Een Marokkaanse kok bereidt dagelijks de halal-maaltijd. De begeleiders hebben meestal dezelfde culturele afkomst als de bezoekers.


Foto Marhaban website
Marhaban website 2

Op maat én samen

Het dagprogramma is voor het grootste deel in groepsverband. Wij kijken daarbij altijd naar wat ú graag doet. U bepaalt bij welke activiteiten u wilt aansluiten. Maakt u graag een praatje met een ander? Of bent u liever soms even op uzelf? Het kan allemaal.

Meer weten?

Download hier de folder over dagactiviteitencentrum De Marhaban.

Ontlasten mantelzorger

U kunt ook naar het dagactiviteitencentrum komen om uw mantelzorger (tijdelijk) te ontlasten.

Hoe vaak kan ik naar het dagactiviteitencentrum?

U kunt een of meerdere dagdelen per week naar het dagactiviteitencentrum. Hoe vaak u kunt komen, hangt van uw persoonlijke situatie af.