Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Marhaban zitkamer

Dagactiviteitencentrum Marhaban (Utrecht)

De Marhaban is een dagactiviteitencentrum voor vrouwen met een Marokkaanse achtergrond. Woont u zelfstandig en heeft u behoefte aan mensen ontmoeten van uw eigen cultuur? Of kunt u in een vertrouwde omgeving wel wat hulp gebruiken omdat u de diagnose dementie hebt gekregen? Dan is het bezoeken van de Marhaban misschien iets voor u.

De Marhaban heeft een grote woonkamer met keuken en een gebedsruimte. Het pand wordt gedeeld met dagactiviteitencentrum De Gildenborgh. De Marhaban ligt in de wijk Kanaleneiland, aan de rand van Park Transwijk. Op loopafstand zijn een stadsboerderij en een stadstuin.

Wat biedt het dagactiviteitencentrum

Het dagactiviteitencentrum biedt in een dagstructuur verschillende activiteiten aan. De begeleiders hebben meestal dezelfde culturele afkomst als de bezoekers. Het programma wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers en bevat activiteiten als koken, voorlichting, geheugenspel, gymnastiek, handwerken. U kunt meedoen aan de activiteiten die bij u passen. Onze medewerkers kijken samen met u wat voor u zinvol en prettig is. U kunt gebruik maken van de lunch, die is afgestemd op islamitische culturele en religieuze voorschriften.

Dagactiviteiten marhaban

Op maat én samen

U krijgt een programma op maat dat bij u past. Zoveel mogelijk activiteiten vinden in een groep plaats. Is bewegen bijvoorbeeld goed voor u, dan is het wel zo leuk om met anderen een beweegactiviteit te doen. Samen schilderen aan een grote tafel is veel leuker dan alleen. Onze medewerkers kijken steeds wat u als bezoeker prettig vindt.

Verder

In overleg met u wordt het contact met de familie en de huisarts onderhouden. Er wordt ook aandacht besteed aan individuele vragen.

Ontlasten mantelzorger

U kunt ook naar het dagactiviteitencentrum komen om uw mantelzorger (tijdelijk) te ontlasten.

Hoe vaak kan ik naar het dagactiviteitencentrum?

U kunt een of meerdere dagdelen per week naar het dagactiviteitencentrum. Hoe vaak u kunt komen, hangt van uw persoonlijke situatie af.

Alles over dagactiviteiten