Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Foto website Dijar

Dagactiviteitencentrum Diyar (Utrecht)

U wordt een dagje ouder, wilt bezig blijven en kunt ondersteuning gebruiken. Kom dan naar dagactiviteitencentrum Diyar, voor mannen met een Turks-Marokkaanse achtergrond. Daar ontmoet u mensen uit uw eigen cultuur. Samen met u maken we er een mooie dag van. Met fijne bewegingsactiviteiten, met sociaal contact en aandacht voor uw tradities en geloof. Maar vooral: met volop deskundige aandacht voor ú. Hierdoor kunt u langer thuis blijven wonen.

Diyar heeft een eigen ruimte in woonzorgcentrum De Bijnkershoek, ingericht volgens de Turks-Marokkaanse culturele traditie.

Wat biedt het dagactiviteitencentrum

Het dagactiviteitencentrum biedt in een dagstructuur verschillende activiteiten aan. Zo zijn we actief in de moestuin, wandelen we of spelen typisch Marokkaanse en Turkse gezelschapsspelletjes. En natuurlijk wordt er uitgebreid bijgepraat. We vieren de Islamitische feestdagen en we volgen, als u dat wenst, de gebedsrituelen. Elke dag wordt er halal gegeten, dat doen we samen aan tafel. Een paar keer per jaar maken we zelf een gezellig uitstapje. De begeleiders hebben meestal dezelfde culturele afkomst als de bezoekers.

Dijar website foto
Foto 2 Dijar website

Op maat én samen

Het dagprogramma is voor het grootste deel in groepsverband. Wij kijken daarbij altijd naar wat ú graag doet. U bepaalt bij welke activiteiten u wilt aansluiten. Maakt u graag een praatje met een ander? Of bent u liever soms even op uzelf? Het kan allemaal.

Meer weten?

Download hier de folder over dagactiviteitencentrum Diyar.

Ontlasten mantelzorger

U kunt ook naar het dagactiviteitencentrum komen om uw mantelzorger (tijdelijk) te ontlasten.

Hoe vaak kan ik naar het dagactiviteitencentrum?

U kunt een of meerdere dagdelen per week naar het dagactiviteitencentrum. Hoe vaak u kunt komen, hangt van uw persoonlijke situatie af.