Vrijdag Museumdag

Bewoners woonzorgcentra gratis naar museum
Ouderen die in Utrechtse woonzorgcentra wonen, kunnen al een aantal jaren kosteloos een bezoek brengen aan de Utrechtse musea. AxionContinu is initiatiefnemer van dit succesvolle programma. De Van Baarenstichting maakt het financieel mogelijk..
 
Eens in de twee weken kunnen de senioren genieten van steeds een ander museum. Het vervoer is geregeld, een rondleiding wordt verzorgd en het uitje wordt afgesloten met koffie en gebak. De bewoners krijgen een afwisselend programma aangeboden van de Utrechtse musea, van beeldende kunst uit heden en verleden tot aan wetenschap en techniek. Voor elk wat wils dus.
 
Voor de bewoners die niet meer zo mobiel zijn, komt het museum gewoon naar het woonzorgcentrum toe. Een ruimte wordt voor één dag omgetoverd tot museum met allerlei voorwerpen die de bewoners van dichtbij kunnen bewonderen. Het heet dan ook ‘Museum Voor 1 Dag’. Bewoners herkennen veel van de voorwerpen en de verhalen komen los.
 
Het museumprogramma is een groot succes. Veel mensen worden bereikt die normaal gesproken niet meer zo vaak de musea kunnen bezoeken. Zo is het voor hen toch mogelijk om te genieten van de mooie kunst en cultuur die Utrecht te bieden heeft.
 
De organisatie geeft regelmatig de Museumkrant uit. De laatste editie (Zomer 2015) kunt u hier lezen.