Tuintekeningen

Op het grasveld bij woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht is vanaf 2017 elk voorjaar het kunstwerk ‘Tuintekeningen’ te zien van Lotte van Laatum. De ‘Tuintekeningen’ van 30.000 witte krokussen zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen kunstenaar Lotte van Laatum en bewoners van ’t Huis aan de Vecht.

Hier kunt u het kunstwerk vanuit de lucht bewonderen. De opnames zijn gemaakt met een drone.

Lotte maakte het kunstwerk in het kader van het ‘kunstenaar te gast programma’ van AxionContinu. Zij was hiervoor een aantal maanden te gast in het woonzorgcentrum om samen met bewoners een kunstproject op te zetten. Na gesprekken koos Lotte het gezamenlijke uitzicht van de bewoners als uitgangspunt voor haar project. Dat uitzicht bleek iets te zijn wat álle bewoners mooi vinden en samen delen. Tijdens tekenochtenden hebben bewoners tuintekeningen gemaakt, die de basis vormden van het uiteindelijke kunstwerk. Vele vrijwilligers hebben vervolgens geholpen bij het planten van de bollen. Met dit kunstwerk genieten de bewoners elk jaar weer van een prachtig uitzicht waar ze zelf aan hebben bijgedragen.

Het ‘kunstenaar te gast programma’ is een onderdeel van Atelier TOP, het atelier op de 13de etage van 't Huis aan de Vecht. Het project is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het kf Hein Fonds en het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Drone fotografie en film: © Stefan Wapstra.