Serviceappartementen Schutseplein

In het hart van Lopik aan het Schutseplein staat een complex met 26 serviceappartementen. Hier wonen senioren geheel zelfstandig maar kunnen, als dat vroeg of laat nodig is, diverse vormen van thuiszorg of huishoudelijke hulp ontvangen. Een veilig idee. Naast het complex staat woonzorgcentrum De Schutse.

De appartementen
De appartementen zijn bedoeld voor senioren van 55 jaar en ouder. De woningen zijn allemaal gelijk in grootte en geschikt om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Elk appartement is gelijkvloers en heeft een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer en een balkon of tuin.
Er is een oproepsysteem voor alarmering. In geval van nood kan er hulp vanuit De Schutse komen.

Zorg nodig?
Als u thuiszorg nodig heeft, nu of in de toekomst, kan AxionContinu onder meer Wijkverpleging of het Volledig Pakket Thuis bieden. Denk daarbij aan hulp bij het douchen of het innemen van medicatie tot intensieve verpleging. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Ook huishoudelijke hulp kunt u afnemen bij AxionContinu.
Heeft u thuiszorg nodig? Dan kunt contact opnemen met het Servicebureau. De wijkverpleegkundige komt vervolgens bij u langs om uw aanvraag te bespreken en afspraken te maken. Huishoudelijke hulp regelt u via het Wmo-loket van de gemeente Lopik. Als u een beschikking heeft, kan AxionContinu huishoudelijke hulp bieden. U kunt bij ons Servicebureau terecht voor alle vragen over thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Service
Bewoners van het Schutseplein kunnen gebruik maken van het restaurant in de ontmoetingsruime van De Schutse. In het woonzorgcentrum is ook een voorziening voor dagbesteding voor senioren met lichamelijke beperkingen en/of geheugenproblemen. Om gebruik te maken van deze dagbesteding heeft u een Wmo-indicatie nodig, die u kunt aanvragen bij het Wmo-loket van de gemeente Lopik. Ons Servicebureau kan u informeren.

Actief bezig zijn 
Als bewoner van het Schutseplein kunt u deelnemen aan een aantal activiteiten in De Schutse, zoals bijvoorbeeld een bingo-avond, muziekoptreden of een modeshow. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd. U kunt een pas aanschaffen, de Schutse-pas, waarmee u korting krijgt als u deelneemt.
Wie veel bezoek verwacht of een feestje wil geven, kan de ruimte van de Schutse Hof huren op doordeweekse avonden of in het weekend.

Foto's
Hieronder ziet u een fotoimpressie van een appartement in het Schutseplein. Aan deze foto's kunnen geen rechten worden ontleend.

      

    

Klik hier voor een plattegrond van de appartementen.

Aan deze plattegrond kunnen geen rechten worden ontleend.