Serviceappartementen De Wartburg

Aan de rand van de mooie Utrechtse wijk Oog in Al staat woonzorgcentrum De Wartburg. Hier wonen senioren met de ondersteuning die zij nodig hebben, nu of in de toekomst. Er zijn serviceappartementen waar ouderen geheel zelfstandig wonen en thuiszorg kunnen ontvangen. Maar ook Verzorgd wonen, met 24-uurs zorg, is mogelijk.

Zelfstandig wonen
Veel senioren wonen graag zelfstandig maar vinden het een veilig idee dat zij, als dat vroeg of laat nodig is, gebruik kunnen maken van zorg en ondersteuning. Dat kan in onze serviceappartementen. U huurt een appartement en kunt aan huis diverse vormen van thuiszorg of huishoudelijke hulp ontvangen. Er zijn appartementen in diverse prijsklassen.

Service van hoog niveau
De bewoners van De Wartburg kunnen gebruik maken van vele voorzieningen. In het restaurant ‘De Palas’ kunt u de maaltijd gebruiken of gewoon een kopje koffie drinken. Maar ook zijn er een kapsalon, pedicure, internetcafé en bibliotheek. In het gebouw is wifi. Bewoners van de serviceappartementen kunnen van extra diensten zoals de wasservice gebruikmaken. Voor service en diensten wordt soms een kleine bijdrage gevraagd, voor andere rekenen wij marktconforme prijzen.

Vrije sector huurappartementen
In de bijzondere nieuwbouw zijn 74 gelijkvloerse appartementen in de vrije sector gerealiseerd, in drie types. Er zijn 63 tweekamerwoningen met onderling kleine verschillen. De oppervlaktes variëren van 63 tot 67 m². Vijf driekamerappartementen hebben een oppervlakte van 98 m². Zes driekamerwoningen zijn tussen de 91 en 104 m².
Alle appartementen hebben een balkon. De woningen hebben een hoog afwerkingsniveau en beschikken over onder meer een keukeninrichting met apparatuur.

Sociale huurappartementen
De 32 sociale huurappartementen bevinden die zich in de sfeervolle lichte gebouwen naast De Wartburg. De appartementen verschillen in grootte en zijn geschikt voor zowel alleenstaanden als paren. De woningen zijn gelijkvloers en hebben een open keuken, een badkamer en een slaapkamer. Sommigen beschikken over een balkon of een tuin.

Actief bezig zijn
De Wartburg biedt een variatie aan activiteiten op het gebied van bewegen, cultuur en creatief bezig zijn, waar bewoners met veel plezier aan deelnemen. Daarnaast zijn er geregeld extra activiteiten als optredens, een markt, bijzondere maaltijden of uitstapjes. Bewoners van de serviceappartementen kunnen een cultureel paspoort kopen om deel te nemen.
Op zondag is er een dienst in de kapel. Tegenover De Wartburg ligt zwembad Den Hommel, waar ook voor senioren zwemactiviteiten worden georganiseerd.

Zorg nodig?
Als u thuiszorg nodig heeft, nu of in de toekomst, kan AxionContinu onder meer Wijkverpleging en het Volledig Pakket Thuis bieden. Denk daarbij aan hulp bij het douchen of het innemen van medicatie tot intensieve verpleging. Wij bespreken met u graag de mogelijkheden. Ook huishoudelijke hulp kunt u afnemen bij AxionContinu.
Als u thuiszorg nodig heeft, kunt u contact opnemen met het Servicebureau. De wijkverpleegkundige komt dan bij langs om uw aanvraag te bespreken en afspraken te maken. Huishoudelijke hulp regelt u via het Wmo-loket van de gemeente Utrecht. Als u een beschikking heeft, kan AxionContinu huishoudelijke hulp bieden. U kunt bij ons Servicebureau terecht voor vragen over thuiszorg en huishoudelijke hulp.
In alle appartementen is er de mogelijkheid te beschikken over een noodoproepsysteem. Zo kunnen medewerkers van AxionContinu direct hulp bieden. Een veilig idee.

De Wartburg heeft ook appartementen waar 24-uurs zorg wordt geboden aan mensen voor wie zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, het Verzorgd wonen. Voor mensen met dementie is er een meer beschermde, kleinschalige woonvorm. Voor Verzorgd wonen is een indicatie nodig. Het Servicebureau informeert u daarover.

De Wartburg heeft een bijzondere geschiedenis die teruggaat tot het begin van de negentiende eeuw. De Lutherse dominee Zimmermann nam destijds het voortouw bij het stichten van een huis voor wezen en oude lieden. Dit Wees-, Oude Mannen- en Vrouwenhuis werd in 1842 geopend aan het Utrechtse Domplein. Precies honderd jaar na de opening van het weeshuis namen de eerste bewoners hun intrek in Rusthuis De Wartburg Oog in Al. Dat werd uiteindelijk het woonzorgcentrum dat het nu is.

Vanwege de Lutherse oorsprong beschikt De Wartburg over een mooie kapel, waar nog steeds elke zondagochtend een dienst wordt gevierd. Veel bewoners en mensen van buiten wonen die bij. Nu is De Wartburg een algemeen woonzorgcentrum, waar alle gezindten welkom zijn.

De bijzondere nieuwbouw is vloeiend verbonden met het historische, karakteristieke witte gebouw, waarin nu Zorghotel De Wartburg is gevestigd. 
De nieuwbouw is ontworpen door architectenbureau Alberts & Van Huut, dat bekend staat om zijn organische manier van bouwen. Ze maken gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en vriendelijke kleuren. De vormen zijn ontleend aan de natuur, met weining rechte hoeken. Het is een sfeervol en comfortabel gebouw waarin bewoners zich thuis voelen en elkaar kunnen ontmoeten. Klik hier voor een film met Max van Huut over de filosofie achter de bouw.

Snap TV heeft een film gemaakt over het levensbestendig wonen in De Wartburg. Klik hier om hem te bekijken.

De buitenkant van de sociale huurappartementen:

Hieronder een fotoimpressie van een van de appartementen:

Sociale huur:

    

    

Vrije sector:

    

    

Aan deze foto's kunnen geen rechten worden ontleend.

Sociale huur appartementen:
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 100/110/120.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 102/112/122.
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 200-serie.

Vrije sector appartementen (voor deze appartementen is er een wachtlijst!):
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 1
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 2
Klik hier voor een plattegrond van appartement type 3

Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.