Serviceappartementen De Bijnkershoek

In een rustig deel van de Utrechtse wijk Transwijk staat een complex met tachtig serviceappartementen. Hier wonen senioren geheel zelfstandig en kunnen, als dat vroeg of laat nodig is, diverse vormen van thuiszorg of huishoudelijke hulp ontvangen. Een veilig idee. Het complex is verbonden met woonzorgcentrum De Bijnkershoek en de appartementen beschikken over een zorgtelefoon met alarmopvolging vanuit dit zorgcentrum.

De appartementen
De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor senioren van 55 jaar en ouder. Er zijn 80 woningen. Deze zijn verschillend, ook in grootte, maar zijn allemaal zo opgezet dat ouderen er zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
Er zijn studio’s en appartementen met twee kamers. Alle woningen zijn gelijkvloers en hebben een open keuken en een badkamer. De tweekamerappartementen hebben een aparte slaapkamer. Elk appartement beschikt over een balkon. De woningen op de begane grond hebben een tuin. De tweekamerwoningen zijn ook geschikt voor samenwonende paren.

Service
Bewoners van de serviceappartementen van De Bijnkershoek kunnen gebruik maken van het aanbod aan faciliteiten van woonzorgcentrum De Bijnkershoek. In het woonzorgcentrum zijn een kapsalon, een winkel en een pedicure te vinden. In het sfeervolle restaurant kunt u de warme maaltijd gebruiken. Of gewoon gezellig een kopje koffie of thee drinken. Elke donderdag is er een weekmarkt waar bijvoorbeeld fruit, vis, bloemen en ook poffertjes te koop zijn.

Activiteiten
Er is van alles te doen!  Als bewoner van een serviceappartement kunt u deelnemen aan activiteiten op het gebied van bewegen, cultuur en creatief bezig zijn. Daarvoor kunt u bij het team welzijn een Cultureel Paspoort aanschaffen.

Zorg nodig?
Als u thuiszorg nodig heeft, nu of in de toekomst, kan AxionContinu onder meer Wijkverpleging en het Volledig Pakket Thuis bieden. Denk daarbij aan hulp bij het douchen of het innemen van medicatie tot intensieve verpleging. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Ook huishoudelijke hulp kunt u afnemen bij AxionContinu.
Heeft u thuiszorg nodig? Dan kunt u contact opnemen met het Servicebureau. De wijkverpleegkundige komt vervolgens bij u langs om uw aanvraag te bespreken en afspraken te maken.
Huishoudelijke hulp regelt u via het Wmo-loket van de gemeente Utrecht. Als u een beschikking heeft, kan AxionContinu huishoudelijke hulp bieden. U kunt bij ons Servicebureau terecht voor alle vragen over thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Foto's
De foto's hieronder geven slechts een impressie van een serviceappartement in De Bijnkershoek.

     
 

           

Artist impression van de studio's.

Aan deze foto's kunnen geen rechten worden ontleend.

Klik hier voor een plattegrond van appartement type 1.

Klik hier voor een plattegrond van appartement type 2.

Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.