Revalidatie algemeen en tijdelijk verblijf

Wanneer u moet herstellen of revalideren na een operatie, ziekte of ongeval kunt u bij AxionContinu terecht. Wij bieden een comfortabel en prettig verblijf in het Zorghotel De Wartburg of in het centrum voor revalidatie en herstel De Parkgraaf. AxionContinu is gespecialiseerd in revalidatietherapie voor mensen die herstellen van bijvoorbeeld kanker of een heupoperatie, bij hartfalen en CVA en voor longrevalidatie.

Herstel en comfort gaan bij ons hand in hand. Ons professioneel therapie- en zorgteam begeleidt u dagelijks in uw revalidatie. De comfortabele gastenkamers en de vele extra faciliteiten maken van uw verblijf een aangename ervaring en dragen zo ook bij aan uw herstel.

Wij kennen gespecialiseerde revalidatieteams voor verschillende aandoeningen (longrevalidatie, CVA, Oncologie, Orthopedie). Ieder team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden, fysiotherapeyten, ergotherapeuten, een dietist, een psycholoog, maatschappelijk werk en een team creatief/activiteitentherapeuten. Zij zijn gewend om nauw samen te werken in de zorgverlening rondom de cliënt, waarbij elke discipline zijn specifieke kennis heeft.

Al onze inspanningen zijn erop gericht dat u uw leven zo snel en zoveel als mogelijk is, weer kunt oppakken zoals u gewend was.De therapie, de zorgverlening, de activiteiten en de gastvrije omgeving dragen hier aan bij.
 
Onder het motto ‘alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om zo veel als mogelijk is uw zelfstandigheid stap voor stap terug te winnen. En met behulp van de deskundige begeleiding van het zorg- en behandelteam komt u ver. Misschien wel verder dan u denkt!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf. Een kortdurende opname is erop gericht u na een ziekenhuisopname binnen enkele maanden terug te laten keren naar uw eigen woning. Een langdurige opname heeft hetzelfde doel, maar strekt zich uit over een langere periode. In beide gevallen krijgt u bij ons therapie en training om zo snel mogelijk naar uw eigen huis terug te kunnen keren.
Verder kunt u terecht in onsZorghotel De Wartburg.
In het Hospice in IJsselstein bieden wij zorg aan mensen die de laatste fase van hun leven niet thuis door kunnen brengen.

De gemeente Utrecht heeft samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis een informatiekaart opgesteld over tijdelijk verblijf voor ouderen. Deze kunt u hier downloaden.

Om voor revalidatietherapie of tijdelijk verblijf in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig. Deze wordt door onze arts gegeven, eventueel in overleg met uw behandelend specialist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons servicebureau, zie de contactgegevens in de rechter kolom.

Indien u geen indicatie voor revalidatietherapie krijgt, kunt u mogelijk wel in ons zorghotel verblijven, op basis van 'herstelzorg'. Hieraan zijn in de regel extra kosten verbonden. Klik hier voor meer informatie hierover.

Mooi voorbeeld van samenwerking! AxionContinu werkt nauw samen met St. Antonius Ziekenhuis. In dit filmpje wordt uitgelegd wat met de Zorgketen Traumageriatrie wil bereiken en met welke verbeteringen we bezig zijn om de beste zorg te kunnen leveren voor onze patiënten.

De zorg stopt niet in het ziekenhuis maar gaat door in de verzorging- verpleeg- en revalidatiehuizen. Dankzij de samenwerking zijn de overdrachten passender en kunnen we goede vervolgzorg leveren aan onze cliënten als zij vanuit het ziekenhuis bij ons komen.