Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Wonen Een fijne dag Appeltaartconcerten

Vrienden van AxionContinu

Wist u dat AxionContinu ook een Vriendenstichting heeft? De Vriendenstichting zet zich in voor activiteiten voor bewoners van de locaties van AxionContinu, activiteiten die niet vanuit de reguliere zorgmiddelen gefinancierd kunnen worden. Met financiering van de Vriendenstichting is realisatie vaak wél mogelijk.

Over de vriendenstichting

De Vriendenstichting AxionContinu zet zich in voor activiteiten voor bewoners van de locaties van AxionContinu. Dit zijn activiteiten die niet vanuit de reguliere zorgmiddelen gefinancierd kunnen worden. Met financiering van de Vriendenstichting is realisatie vaak wél mogelijk! Dit jaar steunt de Vriendenstichting alvast deze drie mooie activiteiten: De Appeltaartconcerten, de Sunshine Soldiers en het Voetjes van de vloer festival.

De Vriendenstichting AxionContinu is gevormd op basis van de vriendenstichtingen die voor de afzonderlijke huizen bestonden. Zij organiseert nu activiteiten voor alle bewoners op een min of meer gelijke wijze.

Logo Vriendenstichting

Steun onze projecten

Appeltaartconcerten
Voor ouderen is het vaak niet vanzelfsprekend om naar een concertzaal te gaan. Daarom komt Stichting Appeltaartconcerten met taart en klassieke muziek naar de bewoners toe. De Vriendenstichting van AxionContinu steunt de appeltaartconcerten vanaf de start in 2013.

Inmiddels zijn deze concerten een prachtig terugkerend evenement dat door heel Nederland wordt georganiseerd. De concerten zijn vrij toegankelijk en buren, schoolkinderen, familieleden of mantelzorgers zijn ook van harte welkom. Daarnaast zijn er ook concerten voor mensen met dementie en familieleden in een rustige, huiselijke omgeving. Door uw donatie aan de Vriendenstichting maken we klassieke muziek breed toegankelijk.

Appeltaartconcerten

De Wensboom
De Wensboom van de Vriendenstichting helpt wensen van bewoners uit te laten komen. Poffertjes eten, nieuwe bloembakken voor de deur, een dagje samen naar het strand. Op het oog kleine activiteiten, maar met een hele grote impact.

Ieder jaar reist de Wensboom langs de AxionContinu locaties om dierbare wensen op te halen en waar te maken. Samen met het team op de bewonerslocatie wordt een selectie van de wensen gemaakt en dankzij uw steun aan de Vriendenstichting gerealiseerd.

Voetjes van de Vloer
Muziek en dans roepen positieve emoties op, stimuleren het brein en dragen bij aan persoonlijke veerkracht. Als vervolg op een college van neuropsycholoog Erik Scherder organiseert AxionContinu ieder jaar het Voetjes van de Vloer festival.

Dit jaar is het festival extra bijzonder omdat Voetjes van de Vloer 5 jaar bestaat. We pakken nog grootser uit, de Silent Disco set die de Vriendenstichting heeft geschonken staat al klaar. Tijdens de week van het festival worden medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden geïnspireerd om muziek nog meer in te zetten in het dagelijks leven van de bewoners.

Voetjes van de Vloer festival

Kleur het leven
Kleur het leven is een project waarbij speciaal ontwikkelde tekeningen worden ingezet om creatief bezig te zijn. Kleuren ontspant door de grote concentratie, vergroot vindingrijkheid en werkt aanstekelijk. Als iemand niet zelf meer kan kleuren of schilderen dan helpt een begeleider mee. De Vriendenstichting steunt dit project in de aankoop van doelgroep specifieke materialen (zoals beter hanteerbare potloden) en beeldrechten.

Steun ons!

U kunt ons werk ondersteunen door vriend te worden van de Vriendenstichting met een donatie. Als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn giften aan de Vriendenstichting fiscaal aftrekbaar. Doneren kan op verschillende manieren;

  • een éénmalige gift
  • vaste vriend worden door middel van een donatie vanaf € 15,00 per jaar.
  • een notariële schenkingsakte (lijfrente schenking) of een legaat opnemen in uw testament.

Ons rekeningnummer: NL06 RABO 0349548080 tnv Vriendenstichting AxionContinu

RSIN/ Fiscaal nummer: 852663304

Bestuur

Het bestuur van De Vriendenstichting Axioncontinu werkt nauw samen met de kwaliteitsmedewerkers en de Raad van Bestuur van AxionContinu. Het bestuur van de Vriendenstichting is als volgt samengesteld:

De heer W. van Gelder, voorzitter
De heer P. de Klerk, secretaris/penningmeester
Mevrouw M. van Hoof
De heer M. de Haas
De heer B. Engbers
De heer M. Marcelis

De bestuursleden van de Vriendenstichting zijn gezamenlijk bevoegd en er is geen beloningsbeleid voor de bestuurders van De Vriendenstichting. Het besturen van De Vriendenstichting is op vrijwillige basis.

Foto bestuur 2023

Contactgegevens

Vriendenstichting AxionContinu
Beneluxlaan 922
3526 KJ Utrecht
030 – 282 22 00

RSIN/ Fiscaal nummer: 852663304