Voetjes van de Vloer, ‘dance event’ bij AxionContinu

09/10/2019

Als ze in Amsterdam een Dance Event organiseren, kunnen we dat bij AxionContinu ook. Van 14 tot en met 20 oktober gaan in alle woonzorgcentra de voetjes van de vloer tijdens het Voetjes van de Vloer Festival. Een week lang worden dans- en muziekactiviteiten georganiseerd. Denk aan het Danspaleis, een silent disco, een dansfilmvertoning of muziekbingo.

Het Voetjes van de Vloer Festival is geïnspireerd op het Amsterdam Dance Event (ADE), dat in dezelfde week wordt gehouden. Daar krijgen verschillende typen muziek een groot podium en het verbindt mensen van over de hele wereld. Vooral deze verbinding, het samenzijn van mensen van allerlei leeftijden en culturen, is een voorbeeld. Natuurlijk wordt de muziekstijl aangepast aan de bewoners van AxionContinu. Denk aan dansmuziek uit de vorige eeuw, van ballroom tot disco. Een festival is niet compleet zonder een programmaboekje en versieringen.

AxionContinu kiest voor een dansfestival als vervolg op een college dat neuropsycholoog Erik Scherder vorig jaar aan ruim 400 medewerkers gaf. Zijn boodschap: muziek en dans roepen positieve emoties op, stimuleren het brein en dragen bij aan persoonlijke veerkracht.

Het Voetjes van de Vloer Festival is in de eerste plaats bedoeld om plezier te maken. Wie kan en wil, danst en zingt mee. Als dat niet meer mogelijk is, is luisteren en kijken een andere vorm van meedoen.

Daarnaast krijgen medewerkers handvatten om tijdens het werk muziek en bewegen in te zetten. Want muziek zorgt niet alleen voor een beter humeur, het zorgt dat mensen samen iets doen en verbetert de gezondheid en het welbevinden.

(Klik op de afbeelding voor het volledige programmaboekje.)

Actuele jaar

Nieuwsarchief