't Huis aan de Vecht 45 jaar

28/02/2018

Dit jaar bestaat woonzorgcentrum 't Huis aan de Vecht 45 jaar. Woensdag 28 februari wordt het feestjaar met een dansfeest in de stijl van de jaren 70 geopend. Dit in samenwerking met het Danspaleis.

De eerste steen voor 't Huis aan de Vecht werd gelegd op 4 juni 1971, op 10 april 1973 kwamen de eerste bewoners en op 23 november 1973 is ’t Huis aan de Vecht officieel geopend door Wim Kok. Oorspronkelijk was het huis bestemd voor oud NVV leden en daarna, toen het NVV en NKV samengingen in de FNV, werd het Huis opengesteld voor iedereen met een zorgindicatie.

't Huis aan de Vecht heeft veel veranderingen doorgemaakt de afgelopen 45 jaar. Maar het staat nog steeds als een huis en is trouw aan haar tradities zoals de jaarlijkse 1 mei viering. Het 45-jarig bestaan wordt niet met één feest gevierd, maar gedurende het jubileumjaar worden elke maand festiviteiten voor de bewoners georganiseerd, met als thema de jaren 70.

Zo wordt op de begane grond een huiskamer uit de jaren 70 gemaakt, waar bewoners met elkaar herinneringen op kunnen halen. Daarnaast worden er onder andere uitgebreide dinershows georganiseered, wordt Koningsdag ouderwets gevierd met de traditionele festiviteiten, in de zomer komt er een muziekfestival en een dag naar het strand en natuurlijk komt er een groot slotfeest in november voor bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers: iedereen die betrokken is bij ’t Huis aan de Vecht.

Bij een feestjaar horen ook cadeautjes. De bewoners krijgen onder andere een bos bloemen en kunnen gratis een kopje koffie drinken met hun favoriete medewerker.

Actuele jaar

Nieuwsarchief