Onthulling ‘Tuintekeningen’ van ’t Huis aan de Vecht

03/04/2017

Meer dan 30.000 bloembollen werden afgelopen gelopen november met hulp van vele vrijwilligers gepoot in de tuin van ’t Huis aan de Vecht. De krokussen komen nu op en vormen bijzondere ‘Tuintekeningen’. Bestuurder Eliane Thewessen heeft op vrijdag 31 maart het kunstwerk onthuld.

De ‘Tuintekeningen’ van witte krokussen zijn het resultaat van een unieke samenwerking tussen kunstenaar Lotte van Laatum en bewoners van het  woonzorgcentrum. Lotte beet afgelopen jaar het spits af van het ‘kunstenaar te gast’-programma van AxionContinu. Zij was een aantal maanden te gast in ’t Huis aan de Vecht om samen met  bewoners een kunstproject op te zetten. Na gesprekken koos Lotte het gezamenlijke uitzicht van de bewoners als uitgangspunt voor haar project. Dat uitzicht bleek iets te zijn wat álle bewoners mooi vinden en samen delen. Tijdens tekenochtenden hebben bewoners tuintekeningen gemaakt, die de basis vormden van het uiteindelijke kunstwerk: 30.000 bollen van witte krokussen die afgelopen najaar zijn geplant in het gras voor de flat. Nu de krokussen bloeien is er een bijzonder beeld ontstaan, waardoor de bewoners van een prachtig uitzicht kunnen genieten, waar ze zelf aan hebben bijgedragen.

Het project is mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het kfHein Fonds en het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Actuele jaar

Nieuwsarchief