NL Doet ook bij AxionContinu

14/03/2019

Verschillende locaties van AxionContinu doen op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart mee aan NL Doet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Duizenden vrijwilligers in Nederland steken dan de handen uit de mouwen. 
 
Bij AxionContinu worden onder andere de volgende NL Doet-activiteiten georganiseerd:

Drie Ringen
Woonzorgcentrum De Drie Ringen ontvangt op vrijdag 15 maart het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht.
De ontvangst is om 13.00 uur. Na een introductie worden de bestuursleden gekoppeld aan een bewoner, die zij begeleiden en een prettige middag bezorgen. Om 14.00 uur kan men kiezen voor een wandeling in het mooie Maximapark, waar een picknick plaatsvindt. Of de wandeling gaat naar het tuincentrum, waar van koffie met iets lekkers genoten kan worden. 
De bestuursleden kiezen tijdens deze wandeling een ansichtkaart, die zij schrijven voor de bewoner die ze begeleiden. Na de wandeling wordt de middag om 16.00 uur afgesloten met een drankje. Bij slecht weer wordt een passend binnenprogramma aangeboden.

Op zaterdag 16 maart komt een andere groep vrijwilligers de tuin opknappen. Ook organiseren zij een borrelmiddag voor de bewoners.

Voorveldse Hof
In het Voorveldse Hof treden op zaterdag 16 maart De Willies en De Billies op, een bekend Utrechts smartlappen duo. Zij verzorgen een super optreden met verschillende instrumenten,  zang en een hoop humor. Een genot om naar te kijken, maar het nodigt ook uit om mee te zingen en eventueel te dansen.

Daarnaast komen er vanuit de vrouwengevangenis vijftien vrijwilligers (dames die aan het einde van hun straf zitten) deze middag onder begeleiding begeleiden.
Het doel van dit bezoek is een gezellige middag, niet alleen voor de bewoners , want de bewoners kunnen op hun beurt voor een bijzondere middag voor de vrijwilligers zorgen. De vrijwilligers kunnen zonder vooroordelen in gesprek gaan met de bewoners en zo weer een positieve ervaring in de maatschappij opdoen.

Locatie De Componist
Als het weer meewerkt, komen scholieren van het ROC en een aantal andere vrijwilligers helpen bij het wandelen met de bewoners. Bij slecht weer worden er, in plaats van een wandeling, in alle huiskamers spelletjes gedaan en na afloop pannenkoeken bakken.  Ook wordt de tuin opgeknapt, maar alleen als het weer het toelaat. 

Wij wensen iedereen een plezierige dag toe!

 

 

 

Actuele jaar

Nieuwsarchief