De Gildenborgh officieel geopend

23/05/2019

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is woonzorgcentrum en dagbehandeling De Gildenborgh op 23 mei officieel geopend.
Een cliente van de dagbehandeling verrichtte samen met een bewoonster van het kleinschalig wonen onder toeziend oog van bestuurder Eliane Thewessen de openingshandeling. Die handeling bestond uit het openen van een lint, dat door diverse dames was gebreid.

De aanwezigen genoten van het zonnetje, de drankjes en hapjes en de oude ambachten die er te zien waren, terwijl er op de achtergrond Nederlandstalige liedjes te horen waren.

Woonzorgcentrum De Gildenborgh
Woonzorgcentrum De Gildenborgh bestaat uit dagbehandeling en kleinschalig wonen. In De Gildenborgh wordt zorg en behandeling geboden in een prettige verblijfs- of woonomgeving. 
Zowel de bezoekers van de dagbehandeling, als de bewoners van de woningen voelen zich gezien, gehoord en gekend. Medewerkers werken met vakmanschap, aandacht en plezier. 
In De Gildenborgh mag je zijn wie je bent.

De naam De Gildenborgh
De Gildenborgh is een voormalig kasteel bij Vreeswijk. Het werd in 1373 gebouwd door de gilden van Utrecht. Het doel was om de sluizen van de Vaartsche Rijn naar de Lek te bewaken. Hiermee werd de vrije vaart op Utrecht gewaarborgd. 
Borgh betekent ‘versterkt huis’, oftewel een veilig huis. Daarnaast staan ‘De Gilden’ voor vakmanschap. De gilden verenigden een grote diversiteit van verschillende disciplines om het vakmanschap te vergroten en samen te werken. 
Dit staat ook centraal in De Gildenborgh. Medewerkers, vrijwilligers, cliënten en familieleden werken samen aan waardevolle zorg, elk met hun eigen levenservaring, achtergrond en expertise.

Actuele jaar

Nieuwsarchief