Commissaris Koning bezoekt Isselwaerde

05/12/2018

De Commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, brengt eenmaal per twee jaar een bezoek aan de Gemeente IJsselstein. Tijdens zijn bezoek op 5 december bezocht hij woonzorgcentrum Isselwaerde.De Gemeente IJsselstein is, net zoals AxionContinu, trots op dit woonzorgcentrum omdat het kleinschalig van opzet is en gehuisvest in een bijzonder pand, waar oud- en nieuwbouw harmonieus samenkomen.

Op Isselwaerde is de Commissaris van de Koning met zijn chef Kabinetszaken en het College van Burgemeester en Wethouders van IJsselstein ontvangen door bestuurder Eliane Thewessen en divisiemanager Adriaan van der Werf. De commissaris heeft een kijkje genomen bij de dagbehandeling De Isselhof en de woningen 4 en 12 zijn in kleine groepjes bezocht. 

Tijdens deze bezoekjes is er een fijn gesprek geweest met de bezoekers en twee vaste medewerkers. Op een van de woningen was een gezellige Sinterklaas High Tea georganiseerd. Ook heeft het bezoek een praatje gemaakt met de bewoners en werden zij uitgenodigd om een slaapkamer te bekijken. Ze merkten op dat het een ruime kamer was met voldoende ruimte voor eigen spulletjes.

De Commissaris sprak in zijn dankwoordje zijn complimenten uit aan iedereen die betrokken is bij de zorg in Isselwaerde. De Commissaris neemt in februari afscheid en dit was zijn laatste werkbezoek aan een gemeente. Burgemeester Patrick van Domburg benadrukte: 'Het beste bewaar voor je laatst.' Dit kon de Commissaris alleen maar beamen. Hij vond het een zeer inspirerend bezoek en was onder de indruk van de zorg die geboden wordt. Hij merkte op: 'Als je zo in de Zorg kunt werken, dan wordt toch iedereen daar blij van.' 

 

 

Actuele jaar

Nieuwsarchief