Museum projecten

AxionContinu is samen met de Van Baaren Stichting en Stichting Utrechts Museumkwartier initiatiefnemer van Vrijdag Museumdag. Senioren die in een woonzorgcentrum wonen, zijn vaak niet (meer) in de gelegenheid om zelfstandig naar een museum te gaan. Zij kunnen sinds 2009 elke twee weken naar een museum in de stad. Het vervoer is geregeld, een rondleiding wordt verzorgd en er is koffie met gebak. Voor de oudere is het een heel bijzondere ervaring. Maar ook voor bijvoorbeeld hun kind of partner, die als begeleider meegaat. Samen beleven zij een prachtige ochtend.

U kunt hier een video bekijken met een impressie van zo'n Vrijdag Museumdag.

Voor bewoners die niet meer zo mobiel zijn, komt het museum gewoon naar het woonzorgcentrum toe. Een ruimte wordt dan voor één dag omgetoverd tot museum, met allerlei voorwerpen die bewoners van dichtbij kunnen bewonderen. Het heet dan ook ‘Museum voor 1 Dag’.
Wilt u meer weten over de organisatie hiervan, dan kunt u hier een inspiratiedocument openen.

De volgende musea doen mee: Centraal Museum, Universiteitsmuseum Utrecht, Museum Speelklok, Sonnenburg-museum & sterrenwacht, Het Spoorwegmuseum, Domtoren, Museum Catharijneconvent en Het Utrechts Archief
De Van Baaren Stichting ondersteunt Vrijdag Museumdag en Museum voor 1 Dag financieel.

Klik hier voor de zomerkrant van 2016.