Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Bijnkershoek - Locatie - Exterieur

Voorzieningen en activiteiten De Bijnkershoek

Maaltijden
In De Bijnkershoek wordt veel aandacht geschonken aan goede zorg rondom eten en drinken. De maaltijden komen vanuit het restaurant.

Restaurant
Het restaurant is op de begane grond. Hier kunt u bijvoorbeeld koffiedrinken, lunchen of gewoon met uw bezoek gezellig zitten. Het restaurant is open tussen 9:30 en 18:00 uur. Het is ook mogelijk in het restaurant wat te drinken of een snack te kopen.

Activiteiten en dagbesteding
De Bijnkershoek biedt activiteiten op maat. Zowel individueel als in (kleine) groepen, wat past bij de bewoner. U kunt denken aan een spelletje doen of zingen. Bewoners worden ook betrokken bij het dagelijks leven in de woning. Wie het prettig vindt, kan bijvoorbeeld helpen met het bereiden van de maaltijd bereiden.
Geregeld organiseren wij ook activiteiten voor het hele huis, zoals optredens. Daar kunnen bewoners naartoe. Bij grote activiteiten vragen we soms een bijdrage van bezoekers die aanwezig zijn. Natuurlijk besteden wij aandacht aan bijzondere dagen, zoals Kerstmis en Koningsdag.

Vrijwilligers
Als u niet goed meer in staat bent om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het ziekenhuis, en niemand in de omgeving heeft die u kan helpen, kan een vrijwilliger u begeleiden. Vrijwilligers begeleiden ook bewoners naar de activiteiten. De afdelingsmanager kan u meer informatie geven

Pedicure
Er is een particuliere pedicure die samenwerkt met De Bijnkershoek. U bent echter vrij om uw eigen pedicure te kiezen. Wilt u gebruik van de pedicure met wie De Bijnkershoek samenwerkt, dan kan de EV-er u verder informeren. De kosten van de pedicure worden bij een inzet van één keer per zes vergoed door AxionContinu als u een indicatie met behandeling heeft. Als u een indicatie zonder behandeling heeft, dan betaalt u de pedicure zelf.

Kapper
Op de begane grond is een kapsalon voor dames en heren. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de kapsalon.

’t Winkeltje
In ’t Winkeltje kunt u uw dagelijkse boodschappen doen.

De post
Uw post en krant worden dagelijks bezorgd en in uw brievenbus gedaan. Voor afdeling 1 is dit in de brievenbus bij het appartement, voor afdeling 2 is er een postvak in de linnenkast.
Voor uw uitgaande post staat een brievenbus in de centrale hal. Deze wordt dagelijks geleegd.

Doorsturen post
Soms gebeurt het dat bewoners de post die zij ontvangen niet meer zelf kunnen lezen, bijvoorbeeld omdat zij slecht zien of (zijn gaan) dementeren. Het kan gaan om bankafschriften, catalogi van postorderbedrijven en dergelijke. Deze externe post sturen wij niet door naar de eerste contactpersoon. Deze post wordt wel bewaard op de locatie. Dat doen wij zo zorgvuldig mogelijk, maar wij kunnen er niet voor instaan dat alle poststukken worden bewaard.
Wil de eerste contactpersoon deze post thuis ontvangen, dan is gebruik maken van een betaalde doorzendservice van bedrijven als PostNL een mogelijkheid.
Uiteraard worden brieven en dergelijke van AxionContinu zelf, wel naar de eerste contactpersoon gestuurd.

Taxi/rolstoeltaxi
U kunt hiervoor zelf bellen, maar de receptie kan ook een taxi voor u bestellen. Bij de Regiotaxi krijgt u korting. Het telefoonnummer van Regiotaxi is 088 – 0025400.

Informatie voor bewoners en familie
Maandelijks ontvangt u een activiteitenprogramma. Daarnaast ontvangt u twee keer per jaar ContACt, het magazine van AxionContinu.

Familienet
Voor bewoners van afdeling 2 maakt De Bijnkershoek gebruik van Familienet, een soort afgeschermd Facebook. Bewoners, familie en medewerkers kunnen via Familienet met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. Elke bewoner heeft een persoonlijke, beveiligde Familienet-pagina.
De verzorgenden die betrokken zijn bij bewoners kunnen berichten plaatsen, familie kan dat ook.
Ook foto’s kunnen via Familienet worden uitgewisseld. Bij het maken van foto’s moeten we rekening houden met de AVG. Op een afgeschermd deel kan familie onderling informatie uitwisselen.
Familienet is een aanvulling en komt niet in de plaats van bijvoorbeeld (familie)-overleggen.