Pop-up Expo

Bewoners van AxionContinu maken al jaren mooie kunstwerken. En die mogen gezien worden! Een aantal woonzorgcentra heeft een wand of gang waar de kunst kan hangen. In 2013 was er zelfs een grote tentoonstelling in het stadhuis van Utrecht. Maar vaak blijft de kunst toch nog ongezien.

Om het exposeren wat makkelijker te maken, hebben we een Pop-Up tentoonstellingsmeubel gemaakt. De Pop-Up Expositie bestaat uit twee verrijdbare, uitklapbare kasten die zijn ontworpen door de Utrechtse ontwerper Lotte van Laatum. In de kasten zitten gaatjes in de vorm van de bloemblaadjes uit het logo van AxionContinu. In deze gaatjes kunnen we  haakjes hangen waar we schilderijen of planken op kunnen bevestigen. Afgelopen jaar heeft de Pop-Up Expositie kunst van cliënten getoond uit de Kunstworkshops XL.

Vanaf november 2020 zal de Pop-Up Expo worden ingericht met kunst uit verschillende Utrechtse musea. Op deze manier proberen we, ondanks de coronamaatregelen, de werken uit diverse Utrechtse musea naar de cliënten toe te brengen. De Pop-Up Expo zal in iedere locatie een aantal weken blijven staan.

De Pop-Up Expo is financieel mede mogelijk gemaakt door De Van Baaren Stichting.