Beeldzorg

U woont zelfstandig, maar soms kunt u wel wat ondersteuning en advies gebruiken. Bijvoorbeeld om u te helpen herinneren aan het innemen van uw medicijnen of om mee te kijken bij het meten van uw bloedsuiker en het spuiten van insuline.
Dan kunt u gebruik maken van Beeldzorg van AxionContinu.
 
Hiernaast kunt u een video met uitleg bekijken:
 
Wat is Beeldzorg?
Met Beeldzorg wordt via een tablet (iPad) een beeldverbinding gemaakt tussen een zorgverlener van AxionContinu en u thuis. U kunt zo via de iPad uw zorgverlener zien en spreken. De zorgverlener kan u direct advies en ondersteuning geven.

Steuntje in de rug
U blijft zoveel mogelijk uw zelfstandigheid houden. Beeldzorg geeft u net dat steuntje in de rug, waardoor u het gevoel heeft er niet alleen voor te staan. Daarnaast zorgt Beeldzorg ervoor dat uw zorgpakket zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden. Immers, de tijd die nodig is voor een huisbezoek, kan nu voor andere zorgvragen worden gebruikt. En mocht het toch nodig zijn, dan komt er gewoon iemand bij u thuis om u te helpen. Dat is wel zo’n veilig idee.

Welke zorg kunt u via Beeldzorg krijgen?
Bij controlemomenten, bijvoorbeeld:
De Goedemorgenservice. Wij nemen contact met u op om te vragen of u de nacht goed bent doorgekomen en hoe het met u gaat.
Wij herinneren u aan het innemen van uw medicijnen en controleren of het de juiste medicatie is.
Via beeldzorg kunnen we regelmatig een wond inspecteren.
Wij kijken mee met het meten van uw bloedsuiker en het spuiten van insuline.
Bij sociale begeleiding, zoals het geven van advies en ondersteuning, bijvoorbeeld aan een partner van een cliënt met dementie.

Kosten
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, zolang Beeldzorg zich nog in een proefperiode bevindt. Als u gaat deelnemen, gebruikt u in principe uw eigen iPad en internetverbinding. Wanneer u daar niet over beschikt, maar wel van Beeldzorg gebruik wilt maken, bespreken wij met u de mogelijkheden. In de proefperiode kan AxionContinu een iPad in bruikleen geven.
 
Hoe komt u in aanmerking?
U heeft, net als voor de gewone thuiszorg, wel een indicatie nodig. Lijkt beeldzorg u wel iets? Bel dan met ons servicebureau. De contactgegevens vindt u in de rechterkolom.