Domstate

Optimaal herstellen op een plek die van alle gemakken is voorzien en waar u de beste zorg en therapie ontvangt. Daarvoor kunt u terecht in Domstate, centrum voor revalidatie en herstel. Domstate ligt vlakbij het mooie park Transwijk in Utrecht en biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die herstelt of revalideert na een operatie, ziekte of ongeval. 

 • Persoonlijk zorgplan en therapieprogramma
 • Vast therapieteam
 • 24 uur per dag verpleegkundige
 • Professionele therapieruimten
 • Inspanning & ontspanning

Al onze inspanningen zijn erop gericht dat u uw leven zo snel en zoveel als mogelijk is, weer kunt oppakken zoals u gewend was. De therapie, de zorgverlening en de comfortabele omgeving dragen hier aan bij.

Alles is revalidatie
Onder het motto ‘Alles is revalidatie’ bent u dagelijks actief bezig om uw zelfstandigheid stap voor stap terug te winnen. Wij begeleiden u hierin met een gericht zorgplan en therapieprogramma, dat wij in overleg met u opstellen. Uw doelen staan hierin voorop.

U oefent onder begeleiding van onze fysiotherapeut in een van de twee goed uitgeruste fitnessruimtes. Maar ook de dagelijkse bezigheden die u in Domstate doet, zoals douchen en traplopen, kunnen een belangrijk onderdeel van uw revalidatieproces zijn. In elke fase van uw revalidatie wordt met u besproken wat u zelf kunt doen, wat nog niet en welke begeleiding u hierbij nodig heeft. Om uw mobiliteit te stimuleren worden bijvoorbeeld ook het ontbijt en de lunch in buffetvorm geserveerd. Indien nodig begeleiden onze therapeuten u hierbij.

Therapie en zorg
AxionContinu heeft jarenlange expertise op het gebied van revalidatie van onder andere orthopedie, oncologie, CVA, COPD en algemene revalidatie.
Domstate beschikt over een eigen therapieteam. Het team bestaat uit artsen, fysiotherapeuten en een ergotherapeut, allen gespecialiseerd in revalidatie. Daarnaast kan een psycholoog, diëtiste of logopediste ingezet worden. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de behandelend specialist uit het ziekenhuis die u behandeld heeft.

Ook het zorgteam, dat bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, is gespecialiseerd in revalidatie. Zij spreken met u af welke zorg en begeleiding zij u bieden. Uw zorgindicatie en persoonlijke doelstellingen zijn daarin leidend.

Poliklinisch behandelcentrum
Gaat u Domstate verlaten, maar kunt u thuis nog wat ondersteuning gebruiken? Wij adviseren u graag over onze mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van thuiszorg, revalidatie of fysiotherapie.

U kunt u uw behandeling ook poliklinisch voortzetten door uw vertrouwde behandelaar. Daarnaast kan poliklinische behandeling ook worden ingezet bij cliënten die direct na ziekenhuisopname weer naar huis gaan.

Samenwerking
AxionContinu heeft met diverse ziekenhuizen uit de regio een nauwe samenwerking rondom revalidatie van patiënten. Dit zorgt voor een heldere overdracht en een snelle informatie-uitwisseling waardoor uw therapie en behandeling bij ons naadloos aansluit op die van het ziekenhuis.

 • Kamers met Frans balkon en eigen sanitair
 • Restaurant met bar
 • Buitenterras
 • Binnentuin
 • Fitnessruimte
 • Loungeruimte
 • Atelier
 • Kapper
 • Giftshop
 • Wasvoorziening
 • Nabij park
 • Wifi

     

Domstate beschikt over moderne voorzieningen en faciliteiten met een comfortabele en rustige uitstraling. Revalideren en herstellen gaat immers prettiger en beter in een comfortabele accommodatie, waarbij de gast een grote mate van keuzevrijheid en privacy heeft. Dat betekent echter niet dat de gast achterover kan leunen. Onder het motto ‘revalidatie is topsport’ wordt de gast uitgedaagd om verder te komen dan hij wellicht denkt.

     

Afgestemd op uw komst
Voorafgaand aan uw komst wordt uw kamer afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Zo kunnen we in de badkamer bijvoorbeeld een douchestoel en toiletsteun plaatsen als u tijdelijk minder mobiel bent. Uw bed is volledig verstelbaar en er is een oproepsysteem waarmee u 24 uur per dag de hulp van het zorgteam kunt inschakelen.

Alles bij de hand
Domstate beschikt over 42 sfeervolle kamers, verdeeld over drie etages. Alle kamers zijn voorzien van voldoende kastruimte, een koelkast, een comfortabel zitje en een flat-screentelevisie. De verlichting kunt u naar eigen smaak afstellen en in de muren wijzen kleine led-lichtjes u ’s nachts de weg naar de badkamer. Verder kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken van wifi en een tablet. Hiermee kunt u bijvoorbeeld films bekijken en muziek luisteren, maar ook vanuit uw bed de verlichting bedienen. Alle kamers hebben de grote ramen die tot de grond doorlopen en een frans balkon.

Op de begane vloer bevindt zich de receptie, het restaurant Nul30 en de behandelruimtes. De sfeervolle kleurige inrichting zijn geïnspireerd op historische elementen uit Utrecht. U kunt bijvoorbeeld de plattegrond van de Utrechtse Domkerk overal in het ontwerp terugvinden en ook de kunst is geïnspireerd op het thema Utrecht en gemaakt door Utrechtse kunstenaars.

Smakelijk eten
In Domstate bent u welkom in het gezellige en sfeervol ingerichte Restaurant Nul30. U kunt hier genieten van onze smakelijk en gevarieerde dagmenu’s. Tegen een meerprijs kunt u ook gerechten van de kleine kaart bestellen. Uiteraard houden wij rekening met dieetwensen. Ook kunt u uw speciale voorkeuren doorgeven of uw maaltijd op uw eigen kamer gebruiken. We bieden 24 uur per dag roomservice en horen graag uw wensen. Heeft u zin in een vers kopje koffie, een gezellige high tea of een goed glas wijn bij het eten? Het kan allemaal. Ook uw familie en vrienden zijn van harte welkom. Schuif gezellig aan en laat u verrassen!

Gastvrij
Uiteraard zijn uw vrienden en familie van harte welkom in Domstate. Zij kunnen u op elk moment van de dag bezoeken. U kunt bijvoorbeeld samen gezellig wat eten of drinken in het Restaurant Nul30, of u kunt, als u meer gesteld bent op uw privacy, uw bezoek op uw kamer ontvangen.

Omgeving
Domstate ligt aan het mooie park Transwijk in Utrecht. Het park heeft een prachtige vijver, een gezellige stadsboerderij, speeltuin, skateparken en een heerlijk Japans restaurant. Het is zeker een aanrader om samen met uw bezoek eens te gaan wandelen in het park. Park Transwijk is bovendien goed toegankelijk voor rolstoelen.

Verderop in de wijk bevindt zich een groot winkelcentrum. Daarnaast zijn er in de binnenstad ook legio mogelijkheden om u te ontspannen. Voor de kleintjes kunnen we onder andere het Nijntje-museum en het Spoorwegmuseum aanbevelen. Voor de volwassenen biedt Utrecht een grote variatie aan winkels, musea, bioscopen en theaters. Wat u ook zoekt, u zult zich in de Domstad niet vervelen!

Zowel het winkelcentrum, als de binnenstad kunt u gemakkelijk bereiken met de tram, die praktisch voor de deur stopt. De tram heeft een extra brede ingang voor rolstoelen. Deze plek is herkenbaar aan een sticker. Wilt u zelf iets ondernemen in de omgeving en heeft u daar hulp bij nodig? Vraag het ons gerust. We helpen u graag!

Voor gasten met een Geriatrische revalidatiezorg (Grz)indicatie vergoedt de verzekeraar alle kosten van verblijf, zorg en behandeling. Voor mensen die een indicatie hebben voor eerstelijns verblijfzorg (Elv) wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor mensen die op basis van herstelzorg komen (vanuit de aanvullende verzekering), krijgen de kosten voor het verblijf grotendeels vergoed (zie ook 'Tarieven').

Voor gebruik van extra faciliteiten zoals de kapper, roomservice en extra drankjes gelden meerkosten. Deze worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar en worden rechtstreeks bij u in rekening gebracht.

Revalidatie en herstel bij AxionContinu
Behalve bij Domstate, kunt u ook terecht bij twee andere locaties van AxionContinu voor revalidatie en herstel: Zorghotel De Wartburg en De Parkgraaf. De locaties hebben zo elk een eigen specialisatie:

Domstate, centrum voor revalidatie en herstel  (42 kamers)
• Herstelzorg/Eerstelijns verblijf (Elv) (lichtere zorg, veelal orthopedie)
• Geriatrische Revalidatiezorg (Grz) voor onder andere orthopedie, oncologie, interne geneeskunde en cardiologie.

Zorghotel De Wartburg (24 kamers)
• Herstelzorg/Eerstelijns verblijf (Elv)
• Geriatrische Revalidatiezorg (Grz) voor onder andere orthopedie, oncologie, interne geneeskunde.

De Parkgraaf (120 kamers)
• CVA, langdurig, laag intensieve trajecten.
• Longrevalidatie/COPD
• Revalidatie en screening voor mensen met cognitieve beperkingen.

Deze onderverdeling is niet leidend. U kunt altijd contact opnemen met onze zorgbemiddelaars om te bespreken welke locatie voor u het meest geschikt is.

Het verblijf in een centrum voor revalidatie en herstel is in de regel heel betaalbaar. Hieronder geven we een overzicht van een aantal mogelijkheden.

Revalidatiezorg
Als u bij ons verblijft op basis van een DBC Geriatrische Revalidatiezorg, worden verblijf, zorg én therapie vergoed. 
U heeft dan recht op:

 • een eigen kamer met badkamer,
 • drie maaltijden per dag,
 • zorg volgens afspraak en ongepland, volgens zorgplan
 • therapie volgens indicatie en zorgplan, ter beoordeling door de specialist ouderengeneeskunde. 

Particulier verblijf
Als u bij ons verblijft op basis van Particulier verblijf (desgewenst met zorg en/of therapie), bieden wij u keuze uit (deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2020): 
€ 150,- eenpersoonskamer met ontbijt.
€ 175,- eenpersoonskamer met volpension (drie maaltijden per dag, exclusief drankjes bij diner).

In beide arrangementen is inbegrepen:

 • fruit bij ontbijt en lunch
 • koffie en theevoorzieningen op uw kamer 

Indien u met uw partner op een tweepersoonskamer wenst te verblijven, maken wij graag een offerte voor u.
 
Indicatie op basis van WLZ of ELV
Als u bij ons verblijft op basis van een indicatie WLZ of ELV, worden verblijf, zorg en therapie vergoed, met inachtneming van een toeslag van € 72,- per nacht voor de faciliteiten en services. Deze wordt rechtstreeks bij u in rekening gebracht en krijgt u niet vergoed van uw zorgverzekeraar. 
Wij maken u erop attent dat u ook WLZ- of ELV zorg zonder toeslag kunt verkrijgen bij AxionContinu, in een aantal woonzorglocaties . Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de zorgbemiddelaar. 
Bij ELV valt de medicatie altijd buiten de vergoeding, dit verloopt apart via de zorgverzekeraar.
 
Herstelzorg
Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten, komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van verblijf in Domstate, als herstellingsoord.
U kunt hier eenvoudig zelf berekenen hoeveel u moet bijbetalen wanneer u bij ons verblijft op basis van herstelzorg. Ook kunt u onze zorgbemiddelaar vragen voor meer informatie.
 
Zorg en therapie
Bij particulier verblijf worden de aan u verleende zorg en therapie vergoed als 'thuiszorg' respectievelijk 'eerstelijns behandelingen'.
Staat uw situatie hier niet precies bij, heeft u bijvoorbeeld een lagere ZZP-indicatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Extra faciliteiten
Voor gebruik van extra faciliteiten, zoals de huur van een tablet, extra drankjes of dagelijkse linnenwissel, gelden meerkosten. Ook zijn er kosten verbonden aan wellness-activiteiten, zoals een behandeling door de schoonheidsspecialiste of een bezoek aan de kapper.
Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekering en worden rechtstreeks bij u in rekening gebracht. Wij hanteren schappelijke tarieven, laat u dus niet weerhouden om uzelf – of uw naaste – eens lekker te verwennen!
 
Bij de receptie is informatie te verkrijgen over ons actuele aanbod en tarieven.

Optimaal herstellen op een plek die van alle gemakken is voorzien en waar u de beste zorg en therapie ontvangt. Daarvoor kunt u terecht in Domstate, vlakbij het mooie park Transwijk in Utrecht. Domstate biedt een comfortabel en prettig verblijf aan iedereen die herstelt of revalideert na een operatie, ziekte of ongeval. 

Herstel en comfort gaan in Domstate hand in hand. Ons vaste therapie- en zorgteam begeleidt u dagelijks in uw revalidatie. De ruime gastenkamers met eigen sanitair, het Restaurant Nul30 en de vele extra faciliteiten maken van uw verblijf een aangename ervaring en dragen zo ook bij aan uw herstel.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een verblijf in een centrum voor revalidatie en herstel in de regel heel betaalbaar. Als u beschikt over een basiszorgverzekering en een indicatie voor revalidatie, vergoedt uw verzekeraar bijvoorbeeld vaak (deels) de kosten van uw verblijf, zorg en behandeling.

Bereikbaarheid
Domstate is uitstekend te bereiken met zowel de auto als openbaar vervoer.
Domstate ligt op drie minuten rijden van de A12, afslag Afslag 17, Kanaleneiland/Jaarbeurs/Centrum. Met de tram, die voor de deur stopt (halte Vasco da Gamalaan) bent u binnen tien minuten op Utrecht Centraal Station.

Parkeren
Bezoekers kunnen op het terrein gratis parkeren.

Het flatgebouw heeft zes verdiepingen en werd in 1972 gebouwd als Reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen. Nadat de bewoners van Albert van Koningsbruggen in 2004 verhuisden naar de ernaast gelegen nieuwbouw, woonden er tijdelijk studenten in de flat. In januari 2017 is gestart met de sloopwerkzaamheden. De sloper heeft het pand geheel gestript tot een ‘kaal karkas’ met alleen betonnen vloeren en pilaren. Vanaf juni 2017 is gestart met de opbouw van het centrum voor revalidatie en herstel.