(re)visit

In revalidatiecentrum De Parkgraaf is sinds oktober 2015 het werk (re-)visit van Jorinde Bijerling te zien. (re-)visit kwam tot stand tijdens gesprekken met revalidanten van de Parkgraaf. Zij vertelden Jorinde Bijerling wat zij weer hopen te doen als ze hersteld zijn. De kunstenaar maakte daar foto's bij. Deze beelden zijn verwerkt tot halftransparante gordijnen. Die vormen letterlijk en figuurlijk 'uitzicht': een verbinding tussen het hier en nu van het revalidatiecentrum en de toekomstdromen van de cliënten.

De installatie (re-)visit is te zien in diverse ruimtes in het gebouw. De installatie zwengelt gesprekken aan over wat men na de opname gaat ondernemen.

‘re-visit’’ kwam tot stand in het kader van het K.F.Hein Kunstparticipatieprogramma. Jaarlijks selecteert het K.F.Hein Fonds een examenkandidaat van de HKU om samen met een maatschappelijke instelling een participatiproject te ontwikkelen. Doel is om de kunstenaar een eerste opdracht te geven en om de bewoners van de instelling te betrekken bij het kunstproject. Het kunstwerk wordt geschonken aan de instelling en krijgt daar een permanente plaats.

Klik hier om een filmpje over de publicatie te zien.

    
© Jorinde Bijerling