Bijnkershoek

Woonzorgcentrum De Bijnkershoek
Van Bijnkershoeklaan 250
3527 XL UTRECHT
t 030- 296 85 00

 
 
 
 


Ligging
Woonzorgcentrum De Bijnkershoek ligt in een rustig deel van Transwijk en grenst aan een parkje. Aan de zonnige achterkant van De Bijnkershoek ligt een mooie tuin en in de directe omgeving bevinden zich diverse winkelcentra. De Bijnkershoek is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar.Wonen
Het woonzorgcentrum bestaat uit tweehonderd appartementen, verdeeld over negen afdelingen. Vijftien appartementen zijn speciaal bedoeld voor echtparen. De appartementen hebben een zit-slaapkamer, een keuken en een badkamer. In de keuken zijn een kookplaat en een koelkast aanwezig. De badkamer is uitgerust met een douche, een verhoogd toilet en een wastafel. De appartementen zijn voorzien van kastruimte, telefoon, noodoproep en een elektrische zonwering.
De Bijnkershoek biedt u de service van een hotel. Zo werken wij met een keuzemenu, waaruit u per dag uw maaltijd kan samenstellen. U kunt de maaltijd in uw eigen appartement gebruiken, maar ook in het recentelijk gerenoveerde restaurant op de begane grond. Daar zijn ook bezoekers en mensen uit de wijk welkom.
Voor dagelijkse boodschappen kunnen bewoners terecht in de ‘Toko’, ook op de begane grond. Wekelijks wordt er een markt gehouden met onder meer verse bloemen, vis en fruit.

De Bijnkershoek beschikt daarnaast over tachtig serviceappartementen. Klik hier voor meer informatie.Zorg
De Bijnkershoek biedt een breed pakket aan zorg,  van hulp bij lichamelijke verzorging tot verpleegkundige zorg. Aan het woonzorgcentrum zijn huisartsen verbonden, maar bewoners kunnen ook hun eigen huisarts aanhouden. De Bijnkershoek beschikt over een praktijk voor fysiotherapie, een kapper en een pedicure.
Elke bewoner krijgt een vaste contactpersoon, de ‘Eerst Verantwoordelijke’. De afspraken die deze EV’er met de bewoner maakt, worden vastgelegd in het persoonlijke woonzorgplan.
Aanvullende diensten, zoals een audicien, opticien en een firma die gebruikers van steunkousen hulp biedt, komen regelmatig langs. De trombosedienst bezoekt het woonzorgcentrum eenmaal per week; indien nodig bezoeken deze medewerkers de bewoners in hun appartement.Verpleegunit
De Bijnkershoek biedt voornamelijk verzorging, maar beschikt ook over een verpleegunit, die vooral bestemd is voor ouderen die wegens geheugenproblemen niet meer zelfstandig kunnen wonen.
In deze unit verblijven ongeveer dertig cliënten.

Tijdelijke revalidatieafdeling
Op de Bijnkershoek bevindt zich tijdelijk een revalidatieafdeling. Deze tijdelijke afdeling bevindt zich op de 3e etage. Op de tijdelijke revalidatieafdeling wordt zorg en revalidatietherapie gegeven aan ongeveer dertig revalidanten. Deze afdeling zal uiteindelijk eind maart 2015 verhuizen naar het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel , De Parkgraaf.

Servicebureau

Vragen over zorg?
Bel ons Servicebureau 030-2822277 of stuur een e-mail.
Voor alle overige vragen: 030-282 22 00.